Läs människa! Läs!!!

Två dagar avklarade och än så länge blir jag faktiskt bara mer och mer pepp på det hela. Jag vet inte om jag är konstig på nåt vis som vill plugga etologi men som tycker att etologiska studier är ganska tråkiga, för jag antar att jag inte kommer slippa sånt om jag ska fortsätta på den akademiska vägen här, men det är ju bara att göra ändå. :P Kanske blir den biten roligare ju mer vi gör? Jag är ju dock en av de som valde bort etologisk studie i både kursen om praktisk försöksdesign och exjobbet. Jag tror att jag är mer intresserad att filosofera kring det hela eller nåt. Jag vet inte, men bra blir det nog tillslut ändå! ;)

Vi har alltså redan börjat med etologiska studier, dock bara som övning och jag gissar på att poängen med det hela är att testa på några olika varianter så att alla har gjort mer än en variant och så att man får känna på att det tar tid, kan vara långtråkigt, är rätt svårt och att alla varianterna har sina för- och nackdelar. Det jag tar med mig är i alla fall är Kochinhöns är skitsöta med sina befjädrade ben! :D

Gruppen jag hamnat i består av mig, den Skarastudenten jag pratat med mest sen vi började här, en annan Skarastudent som jag hade hyfsad koll på sen innan och en av våra två utländska studenter, en tjej från Colombia som gjorde sitt bachelorexjobb på fladdermöss ute i djungeln, att använda dem som biologiska markörer bland annat. Superintressant verkligen och jag har redan fått lära mig att vampyrfladdermöss inte är bra ur den synvinkeln eftersom mycket såna innebär mycket kor och annan boskap = inte "oförstörd" mark. Eller ja. Hittar inte orden nu känner jag. ;)

I gruppen ska vi senare jobba med två projekt, vi fick stereotypier, vilket är lite av ett favoritämne för mig. Vi ska göra på lantbruksdjur och på djurparksdjur och om jag inte minns fel blir det då kor och elefanter. Ska också bli skoj skoj! Hoppas jag! :D Sen ska vi varje vecka ha seminarier där varje grupp väljer en artikel från en lista och så ska man snacka ihop sig så att alla i gruppen är överens om vad som är viktigt osv, sen ska man presentera artikeln i tvärgrupper och så ska man skriva en liten grej också o lämna in.

Och tänka sig att det är där jag är nu! Läsa våran artikel. Och åhh så omotiverad jag är. Därav rubriken... Men artikeln är kort och det borde inte vara så svårt att läsa igenom den. Men man ska bara få det gjort. Och sen måste jag gå igenom mina anteckningar från hönsstuderandet idag och få ordning på det...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback