den vita besten!

mamma åkte med till stallet idag o fotade ridpasset! hon brukade inte vara någe bra att ha med sig som fotograf eftersom hon tog typ 3 bilder o tyckte att hon fotat massor. :D men jag fick äta upp att jag bad henne fota massor.. 207 bilder! :S

ett axplock av axplocket kommer här, efter lite (eller rätt mycket) bakgrundsinfo.

hästen är alltså ett sto, percheron-fullblodskorsning. hon är tidigare tävlad motsvarande MSV med goda resultat men skolad mycket högre än så, kan tex piaff och piruetter. hon har dock mest lallats på i ett par år men dom har i höst börjat jobba med henne igen så nu börjar styrkan sitta igen. hon är ENORM = svååååårt. hon får för sig att hon inte orkar varpå hon DÖR helt, skitlätt att få fram henne då! en klump på närmare 1000kg. :D och om man ändå försöker kan hon istället tycka att det är dags för en bockrepa genom paddocken. :D hennes rörelser är lite... ehhh.. annorlunda? innan man fått igång henne ordentligt. jag har dessutom inte ens shortchaps (vet inte vart dom tagit vägen) = jag får jättesvårt att sitta still med skänkeln och utan stövlar så åker hälen min upp (haha, tänk att lena tjatar om att jag måste få upp hälen för att jag har ner den för mycket... kan man inte tro när man ser dessa bilder :D). jag kan inte för mitt liv komma underfund med gramanen, som vi främst har för att kunna sätta emot när/om hon kör sina rejs. dessutom passar inte sadeln varken henne eller mig, men dom har inte kunnat hitta något bättre till henne. hon får inte ont av den på något sätt, men den åker fraaaaaam bara man leder henne ner till ridbanan. men men! jag har dessutom insett att jag både behöver en bättre sportbh och gå ner en jävla massa i vikt. ser ju ut som en heffaklump! :O

3 passet jag rider på henne.

Stoooooor!
image158

joggar fram
image160

man kan alltid dra i gramanen o ha tygeln lös om man känner för det. :) men hon ser ändå helt ok ut!
image159

jag är inte helt säker på varför jag drar henne i munnen på innern, men säkert fanns det nån käck anledning till det... för det kan inte aaaaallllls vara omedvetet! ;)
image161

och när man väl får fram henne hamnar man i obalans och hängande i handen. tur att hon är så förlåtande! :P
image162

jag drar inte alltid i gramanen! :)
image163

tyglarna är en mil för långa!
image164

galopp! kändes mycket bättre än bilderna såg ut... så jag väljer att tro att mamma hade otur med tajmingen på fotandet! ;)
image165

ökar på lite
image166

och så försöka få ihop igen
image167

o så avsluta med trav
image168

kolla in hjärtrumpan. haha. hon är så söt!!!!
image169

det var det!
jag är helsåld på hästen! jävlar vad jag får jobba men fan vad skoj det är! hade hon haft lite mer bjudning hade hon varit den perfekta hästen. tränaren ropade idag till mig mitt i en jävligt jobbig travers att "vaaarför kan du inte flytta hiiiiit".. hon tycker tydligen att hon behöver mig som avlastning när hon tränar bjässarna (hon har tydligen fler med lika stora hästar som vill få träningshjälp). o jag äääälskar ju dom stora! kul att hon tycker att jag rider dom så väl, synd att inte bilderna speglar det! :D eller så är jag bara van vid den svenska standarden på ridning och att tränaren här faktiskt inte kan hitta duktiga ryttare utan att behöva betala för det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback