lite sömn + tävling + privatlektion = trööööttttt

igår var det tävling på sjuntorp och 3 K-ekipage skulle vara med o jag hade lovat att agera hästskötare. även sara o battis skulle vara med = skulle bli riktigt skoj! dessutom skulle vädret vara fint så allt kändes lovande! dock blev det på tooook för lite sömn så jag var inte det minsta pigg när det var dags att bege sig (tack o lov inte så tidigt, fick dispens på att åka upp med Lena lite efter dom andra :D).
vi kom fram o hade ganska gott om tid på oss. fick pussa hej på battis o säga att han var vacker innan jag satte igång med att fixa iordning sadlar, benskydd, urfallande knoppar mm. hade även i uppdrag att filma allas ritter! blev faktiskt liite stressigt eftersom alla 3 hade starter så tätt ihop o det blir mycket att fixa vid uppsittning,  precis innan start och då filma... :P men det funkade och vi klarade oss igenom allas förstastarter utan större konstigheter! fick även sett Sara o batmobilen- alltid kul trots att hon själv är missnöjd! :P
sen hade vi lite tid på oss innan det var dags för nya framridningar och prisutdelning mm så vi dukade upp en ovanligt lyxig italiensk picknick bak i lastbilen! mums! sen full fart igen för att hinna med både framridningar och prisutdelning, men vi lyckades få till 3 starter även i LBn! lite dramatik efteråt då stackars emma var sjuk och inte mådde alls bra, men slutet gott allting gott! vill även passa på att tacka för hjälpande händer! :)

Jag, Lena, Emma o Rita satte oss i bilen o åkte hem till stallet igen och lämnade dom andra åt sitt öde! ;) satte fart på mig o började pyssla iordning mejram inför våran privatlektion. var riktigt taggad, dels efter att ha varit på tävling o känt suget och dels eftersom det gått så bra i lördags! red fram o som vanligt var hon lite ovillig precis i början, men sen vips så lossnade det o hon blev riktigt stadig genom hela uppvärmningen. när hon var så avslappnad o fin försökte jag återigen kräva lite mer aktivitet men behålla takt o tempo genom bra lättridning, och även tänka på att hon inte ska bli stark så det blir för mycket hand. tyckte det fungerade helt ok!

så dags för själva arbetet o vi började med skritten eftersom hon faktiskt är lite ovillig när man ställer krav på henne där numera. fick till det ganska bra faktiskt! att gå LUGNT utan att spjärna och sen drivas in i handen utan att öka på tempot. sen lite trav o hitta en bra takt, bra tempo och bra form. först blev det lite hastigt men lyckades få ner tempot utan att det blev bara handen som reglerade, sen blir hon lite tjorvig ibland när man kräver mer men vi kom igenom det o hon blev finfin! så då blev det till att jobba med övergångar, från trav till skritt kan vi jättebra, men sen från skritt till trav är svååårt. så det var till att hitta den där skritten där jag får driva henne in i handen o där be om trav UTAN att jag släpper tyglarna o låter henne bli lång, samtidigt som jag behåller ställning, böjning o allt sånt. ojojoj. svårt! men det blev helt klart bättre o tillslut så behöll hon iaf bjudningen framåt men blev lite lång. men det fungerade hyffsat! sen när vi bytte varv o jobbade vidare så fick vi till en SUPERFIN övergång till trav! det bra med mejram är att man  vet när man gör rätt, i övergången kände man hur hon sög till på bettet, höjde ryggen o kände rumpan skjuta in under oss. underbar känsla!!! o mycket beröm fick hon så hon pinnade glatt på! :D jobbade sen med att få till lite längningar, hon gör det RUSKIGT bra när man får till det- enligt Lena har hon bäst kvalitet på sina längningar i hela stallet!!!! men jag rörde till det lite, först glömde jag rida I längningen och sen glömde jag rida i dom, men det blev helt ok och upptagningarna fungerade bra och mejram blev ännu gladare! hon älskar att länga! :D

sen blev det då dags för galoppen. vi började med högern och det var en arg mejram jag satt på där en stund, men vi körde på som vi gjort för anna och det blev inte lika mycket skutt och jag klarade av att sitta emot henne! men visst blev det både skutt och byten, MEN mellan varven så blev hon RIKTIGT fin, så helt klart framsteg! sen i vänstern ville hon inte alls spåra o så kom nästa ekipage in varpå hon skulle titta på dom och på den öppna dörren osv istället. grrrr... men så fick vi stängt o hon kunde koncentrera sig igen och då lossnade det igen och jag fick till spårningen och formen kom! men kände även här att även när hon inte var bra så kunde jag sitta o rida i det och hade koll på mig själv!

så sen lite avslutande trav med att få till formen ännu mer i lättridningen också. det som jag försökt mig på lite själv med att bibehålla en bra takt o tempo men med mer aktivitet och samtidigt ett BRA stöd i händerna utan att bli hängande. blev riktigt bra och hon fick tuffa på en del i bägge varv innan vi gav oss- VÄLDIGT nöjda!

fan den lilla prinsessan är HELT fantastisk ibland! och så ruskigt jäkla söt med! hon blir så himla glad när hon är duktig och får beröm! och hon blir en sån väldig liten arbetsmyra när hon väl är igång! hon bara vill o vill o vill lite till! det är riktigt skoj nu och jag känner att jag RIDER nu! Oj vad jag hoppas att det håller i sig bara! tänkte hoppas på att jag kan få lite bilder tagna när bror o pappa kommer om ett par veckor! skulle vara skoj!

Var HELT slut sen o tog god tid på mig med mockning, putsning mm. Lina o Lollo hann komma hem från tävlingen, men Lollo fick åka tillbaka eftersom hon låg placerad även i LBn! så himla skoj! åkte sedan hem o tryckte i mig lite varm choklad och några digistivekex. sen var jag så trött att jag var tvungen att sova lite på soffan innan jag orkade gå o lägga mig. :D

gudars vad jag längtar till lördag! :D både rida min pärla OCH fest! :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback