solen löste problemen!

igår var det dags för dressyrlektion igen. vi jobbade vidare med programdelar fast vi körde lite basic o jobbade med hörnpasseringar. mejram var inte alls på humör. fungerade ok i skritt men i traven bara totalbråkade hon. hon ville inte ställa, hon ville inte räta ut, hon ville inte gå fram, hon ville inte gå lugnt, hon ville framförallt inte trava och göra hörnpasseringar ordentligt. fyfan vad illa det kändes o det var nästan nära tårarna för det kändes så jävla illa! gjorde några halter sen med och det går framåt för att vara oss, vi är ju inte kvar i form men hon accepterar iaf kontakt med skänkel o tygel när hon står! wow! :P var sen kvar på tok för länge som vanligt, satt o fikade bort en timme för mycket, men då kom åsa också och vi pratade om fredagens hoppning, o hon tyckte att jag inte alls hade behövt snöret bakom ryggen för att jag sitter så himla bra o hoppar så jättebra osv. hon är så fantastisk, varje gång något känns SKIT så kommer hon helt bara sådär o peppar mig för att hon sett något som hon tycker att jag gjort bra! så himla bra! :D det resluterade i att jag blev lite arg på mig själv som är så feg i hoppningen och bestämde mig för att bita ihop som fan o tuta o köra nästa gång! :D :D :D

sen tack o lov så hade ju lena erbjudit mig en privatlektion idag som tack för hjälpen med Lasse i förra helgen. började inte alls bra eftersom jag tänkte helfel med tiden o hade inte ens 45 min på mig att få in 7 hästar (och spola benen på dom) o få ut några andra. mejram o dima började med att stå längst bort i hagen o vägra komma... gick över till valackarna istället o fick sedan vänta i närmare 10 min på spolspiltan... STRESS!!!!!!!! nåja. skrittade ut sen o kom in till ridhuset lagom till att jag skulle vara framriden, men det var ju ingen större panik eftersom privatlektionen innan min var lite sen!

sa att jag gärna ville köra lite grundjobb eftersom det gått så dåligt nu o vi ändå inte hinner fixa allt på två veckor ( =3 pass) och det var ju helt ok med henne! fick hjälp från halva framridningen ungefär och tänka först takt, sen lösgjordhet och sen något jag glömt. haha. men väldig basic alltså. Mejram var på strålande humör och var ganska fin redan från början och ville verkligen jobba på! hon var superduktig och Lena blev på skitbra humör hon med och sååå stolt över lilla tjejen! fick jobba på både rakt o böjt spår o jobba med att driva in mer kraft i henne och hon lyssnade jättebra!

sen blev det lite övergångar som fungerade jättebra och lena var nöjd med oss bägge, det blir inte alltid perfekt direkt men jag gjorde iaf rätt o kände rätt o korrigerade rätt, så det är ju alltid något! blev även ett par halter som också fungerar liiiiite bättre iaf. synd bara att vi behöver tid på oss att få till en halt som inte är helt underkänd och att vi inte har den tiden på tävling, men vafan! nästa säsong kanske! :)

så vidare till galoppjobbet, började med höger och det började inte alls bra. men TILLSLUT lugnade hon sig och blev faktiskt ganska fin, mycket bättre än hon varit och vi fick jobba igenom en hel del problem vi haft och kunde även göra ett par OK fattningar. över till vänstern där fattningen blev sådär men JÄVLAR vilken galopp vi fick till! hon var sååå fin! och i bägge varv kunde jag verkligen ha henne mellan inner skänkel o ytter tygel o även faktiskt börja trycka i henne mer energi även i galoppen! sååå himla skoj!

sen var vi bägge GENOMSVETT! aldrig ridit henne så svettig förut men oj vad söt hon var! så himla nöjd med sig själv för vi bägge fick så himla mycket beröm! vi pratade lite när jag skrittade i mitten nångång om vilken sjukt stor skillnad det är på henne! o Lena tyckte att jag var jätteduktig och att jag ofta känner helt rätt med korrigeringar osv och att det stundtals är RIKTIGT bra! det var PRECIS det här jag behövde nu! ett såntdär superpass som man lever på LÄNGE o bara njuuuuter! nu känns det bra igen inför tävlingen, visst, vi kan fortfarande inte en massa man borde kunna när man tävlar, men SKIT SAMMA! :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback