debut och KM med hedern i behåll

puh. är så trött att jag faktiskt inte på riktigt orkar förflytta mig från soffa till säng. då är det illa! :D
blir häst igen nu, mitt övriga liv går för fort för att jag ska hinna skriva något om det. får se när det blir bättring på den punkten!

tar det från fredagen som vanligt.
hade inga sporrar igen eftersom det inte läkt helt och det var viktigare att ha dom på lördagen o söndagen än på fredagen. :P Lasse var INTE kul. igen. fick ingen koll på det alls (galoppen var ok, men resten. katastrooooof) och var beredd att ge upp och framförallt stryka mig från söndagens KM. dessutom började han bralla i galoppökningarna... tänkte att jaja, jag måste iaf rida igenom programmet så att jag ser om jag ens orkar rida igenom det. och då vips hux jävla flux så lossnade hästfan något och jag kunde rida igenom programmet med en godkänd känsla. otroligt! lyckades sedan faktiskt ta mig hem ganska så direkt efter jag var klar. otroligt en gång till!

på lördagen fick jag ta Linas privatlektion eftersom hon hade fastnat (eller kanske fortfarande är fast?) i thailand stackarn. fick ta Lenas sporrar för att undvika att skava på samma ställe och det blir ju lättare då. Kändes helt OK på framridningen. Inget WOW men långt ifrån fredagens katastrof. och sedan började gnetet. :) först skritten, att han faktiskt fokuserade, sen övergångar till trav som faktiskt skulle bli bra och som dom skulle. fick varva först med lite galopp och lättridning men efter mycket kämpandes så lossnade det! då tog vi galopp och skulle både få till fattningar och avbrott. i avbrotten fick jag gå in på en mindre volt (ca 10m) och tänka lite in med bakdelen och ha honom rund i både sida och form. viktigt var även tygellängden (som vanligt.. hopplöst...) såklart. i själva avbrottet behövde jag vara noga med att ge en eftergift. Lasse insåg ganska så direkt att jag började komma åt honom så han bestämde helt enkelt att vi skulle fortsätta galoppera istället. men tillslut lossnade det med och ojojoj vad fin han blev! bytte varv och fick ordning där med, på mycket kortare tid. traven sen var fantastiskt härlig att rida. Red igenom programmet en gång med och fick till det skapligt, var rätt trött dock. o så började han bralla i ökningen igen. grrr... sista halten blev helt strålande och när jag sen travade av honom hade han ett sånt fjädrande steg att det var helt ljuvligt att rida honom! satte mig ner några gånger igen bara för att känna känslan. ojojojojojoj vilken häst han är ibland! :)

satt av riktigt jävla nöjd och Lena var lika nöjd hon! hon var glad ett tag över det hela och sa åt mig att nu får vi sikta mot medelsvår. haha. :D visst är det dit jag vill men liiiite lugnt kan vi ju ta det! :P blev sedan som vanligt kvar hela jäkla dagen. hade tänkt skynda mig men orkade inte. så det blev pyssel med att göra iordning utrustning inför söndagen o till sist även tvätta hästsvans o fläta man. och jag säger som alltid- klipp aldrig hästens man om du tänker knoppa den. omöjligt att få till bra flätor ens, hur bra blir det då när man sen ska knoppa?

söndagen kom liksom nervositeten. usch o blä! vaknade och tänkte som vanligt att jag aldrig någonsin igen tänker tävla för det är fan inte värt det. kul känsla att vakna med! :) åkte iväg o började pyssla så smått. Lasse var ganska ren fortfarande o jag behövde bara fläta om två flätor. knopparna blev godkända och han blänkte ganska så bra ändå. hade väldigt gott om tid på mig så jag kunde rycka in som knoppräddare och lyckades fixa noggis man på en kvart. woohoo! sen skulle jag ju skriva första halvan av startfältet. trevlig domare som sa mycket positivt. låg lite väl högt kanske men hon var ridskolesnäll! :) mycket kommentarer dock, pennan fick verkligen glöda! sen fick jag tid till att slänga i mig lite pumpasoppa o vörtbrödssmörgås innan jag bytte om o fixade det sista med Lasse (som såklart hade rullat sig i boxen sen morgonen.. grrrr....). Så in o rida fram o det kändes väl sådär. Fick inte fram honom helt men inte totalkatastrof. Blir ju extra svårt när man inte har riktig framridning heller. men jag gjorde mitt bästa, eller försökte iaf. haha.

Första ritten fungerade OK ändå. Fick min första felridning dock då jag glömde första hälsningshalten. haha. sett och skrivit för många LC! :) Annars var det mest kämpigt. Kräver så sjukt mycket energi att sitta på honom när han inte är loss. Bara att andas är ju jobbigt! Men vi tog oss igenom utan fler stora missar men utan att känna hurra hurra. Tog det sedan lite lugnt till min nästa start. Gjorde mycket trav-skrittövergångar och tyckte att jag fick ihop honom mer. Inget tryck men iaf stadigt och helt OK. Andra ritten började således bättre men jag tappade det ganska fort. ;) Kunde dock andas hela vägen igenom och ja.. mer än sitt bästa kan man ju inte göra! Skrittade ut med sällskap av Katie som kommit o kikat o filmat. Lasse verkade hemskt nöjd med sig själv, vilket var härligt ändå! Väl tillbaka så pratade jag med Lena om våran insats, hon sa direkt att det måste varit jäkligt jämna poäng- mycket riktigt exakt samma poäng i bägge och 59%. Det härliga var att vi bägge var helt överens om vad som varit bra, vad som måste bli bättre och hade helt samma uppfattning om det hela. Hon tyckte att jag skulle vara supernöjd med den debuten vilket jag också är efter det hela. Jag kan ju fortfarande inte rida både hästen o programmet o då blir det ju lite som det blir. :) Fick sedan även höra från en som åkt med Lena i bilen igår att Lena pratat på ett tag om hur roligt det var att jag rider Lasse så bra och hur jag utvecklats osv. ojojojojojojOJ vad det värmde! :)

Mina poäng ledde inte till några fantastiska placeringar (men jag var rätt nära ändå! framförallt i KMsstarten ;D ). Men jag fick mig ändå två CRrosetter för ritter över 55%, red ju både KM och lektionsmästerskap, och startade man två gånger så räknades den ena till tävling och den andra fick man rosett för CR. hurra!

Lasse ville dock inte ha några rosetter och bättre bild än såhär fick jag inte ta.. han var ju inte med vid prisutdelningen så då fick det vara....



Sen tyckte Lena att vi ska korta mina läder. blääää.... måste få ordning på lite skänklar så att jag kan sitta bättre sen så att jag kommer åt honom bättre... stod det också i protokollen, dels lära mig sitta traven, och dels få igång honom mer- då skulle poängen höjas mycket. låter ju inte helt fel! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback