dags att välja?

huuuu.. är sjukt trött! har en nykter och tråkig helg där jag egentligen tänkt plugga massvis men har såklart inte läst ett enda ord och klockan är redan såpass mycket att jag inte lär orka läsa något nu heller. hahaha. lyckat! :)

Efter lektionen förra söndagen tyckte jag ju att jag behövde mig en privatlektion snarast möjligt, Lena hade dock ingen kurs idag och skulle ju egentligen inte upp alls, men så hörde hon av sig i veckan o sa att hon skulle upp ändå o fixa med något så vi kunde ta ett pass efter Annas lektioner var klara. Så idag var det dags för sitsträning hade vi planerat, men det blev inte så alls. :D började med att bara vara framskrittad för att kunna få hjälp med allt mer eller mindre. superbra var det!

Jag kan ju inte Lasse tillräckligt väl än, så det är så svårt att känna vad som behövs, när det behövs och när jag ska gå vidare osv. Mycket mycket trav och övergångar, att få det rätt på volten o sen få till det på rakt spår, inte så lätt! han är fortfarande svagare i sitt vänstra bak så den där rumpan är inte så lätt att ha koll på! lyckades dock ett par gånger hitta helt rätt och känna hur det känns och dessutom få till övergångar i det hela! helt fantastiskt! ;)

Sen galoppjobb som är så fantastiskt roligt på honom! galoppen kändes super redan från början, vi började dock i det enkla varvet så.. :) Först på volten med att inte bara nöja mig med att det är OK utan att minst 4 gånger/volt underhålla eller förbättra. Att hitta rätt jämvikt mellan hjälperna osv. Sen när det fungerade bra på volten så ut på fyrkanten men lägga in volter här o där, först 15m sen 11m. 15 var lätt, 11 lite svårare när man ska behålla spårningen... ;) rakt fram var det lite svårt att få honom helt rak för han orkar inte riktigt o byter till vänstern.. det är en intressant grej för övrigt. för högergaloppen är sååå mycket lättare, så länge man är på böjt spår, på rakt är vänstern lättare. :D när jag fick till det ändå så fick jag rida halvt igenom o komma ut i förvänd o hålla den genom några hörn. jag är värdelös på förvänd men det gick det med tillslut!

så över till vänstern med samma jobb, hittade rätt på volten rätt så fort så ut på fyrkanten där vi provade att göra små volter men fick överge den idén, var för svårt när jag var såpass trött så då var bra 15metersvolter bättre än dåliga 11m. och då lossnade det verkligen! jag orkade rida genom volten, behålla spårningen o sen komma ut och rama in honom tillräckligt för att kunna få honom helt rak, och oj vad man märkte när han blev rak, helt plötsligt dök det upp en högerbog under en! :D samma sak här med halvt igenom till förvänd, som blev mycket bättre än åt andra varvet, woohoo!

var riktigt jäkla roligt att rida idag! fick massor med beröm och jag börjar hitta knapparna. dessutom så är det så kul att kunna RIDA! att det är JAG som måste lära mig och komma ikapp hästen! jag saknar mejram av hela mitt hjärta och att rida henne när hon var som finast var ju den bästa känslan i världen, men samtidigt är det det här jag vill! Lena började prata om "ja men i LA så är det ju såna rörelser så du får lära dig" (tex att jag är värdelös på små volter ;) ), och att ens fundera på LA hade ju aldrig gått med mejram. dessutom sa hon att hon märkt en otrolig skillnad till det bättre sen jag började rida honom, ett sånt betyg på ens ridning! nu har hon ju dock skadat sig och inte kunnat rida på snart 2 veckor men hoppades på att komma igång igen nu i veckan så då kommer han ju bli bättre igen också!

men så började jag fundera, nu när dressyren är så jääääkla kul så känner jag ju att det inte räcker med bara lördagar o söndagar. det räckte med mejram men nu känns det som att det fattas lite. och då är ju ända alternativet att byta ut hoppningen mot dressyr. på ett sätt vill jag ju inte det, men just nu är det lite dumt med hästarna och det finns ingen trygg häst till mig för tillfället, och det är sååååå jäkla dyrt att det är inte värt det om det inte är roligt, vilket det inte är om jag ska vara ännu mer livrädd än jag var redan innan Lasse skickade av mig. Då känns det smartare att lägga dom pengarna på dressyr nu, så kan jag ju börja hoppa igen till våren eller nåt om jag inser att jag saknar det. eller?

Kommentarer
Postat av: Anonym

varför inte bara lägga hopningen på is ett tag. Jag tycker själv att det är kul att hoppa men ibland ahr dressyren varit mkt roligare eller viktigare och då har jag slutat hoppa en period. Bommarna och stöden finns kvar!

2008-09-22 @ 13:46:23
Postat av: lizan

Inte för att jag vet vem som skrev men jag citerar mig själv, sista meningen:

"Då känns det smartare att lägga dom pengarna på dressyr nu, så kan jag ju börja hoppa igen till våren eller nåt om jag inser att jag saknar det. eller?"


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback