sååå rooooligt

så var ännu en helg över o det var dags att skriva om helgens häst! ;)
har ju då alltså slutat hoppa för att kunna dressyra mer, så i fredags skulle jag ju rida. lortgrisen var på bra humör, o ville mest bara bli kliad på, men det hann vi inte riktigt med så ut till ridhuset begav vi oss. där var han såååå seeeeg. han luuuunkade med tuuuuunga slääääpande steg när vi skrittade fram och jag hann tänka att det här kommer aldrig gå bra! men se det gjorde det! :) var mycket lättare att få rätt (eller snarare rättare) känsla i traven, han spårade säkert inte helt i vänstern men iaf bättre. dessutom var det lätt att hitta en bra takt med ett lagom gung. woohoo! jobbade sedan med skritten, att få ihop honom samtidigt som han var alert o jobbade sedan med lite öppnor och bakdelsvändningar. kändes som att allt fungerade fint! började trava och höll på att trilla av i rena förskräckelsen över att kunna sitta ner! ;) det varade dock inte länge för han blev sur över att jag nog gjorde något knasigt och började tjaffsa och dra i bettet. :P men fick till rätt känsla vid flera gånger bara jag tog tillbaka till skritt osv. galoppen sen var lika underbar som vanligt. Lena hade påpekat söndagen innan att jag måste vara bättre med eftergifterna, säkert något som sitter kvar från att ha ridit mejram där man bara ville ha mer mer mer mer mer kontakt. så jag försökte redan från början vara noga med det, framförallt då i halterna och galoppen. kändes som att det fungerade!
var kvar hela kvällen sen o såg på hoppning. i 2an fick vi oss en uppvisning av nya hästen lakris som bestämde sig för att bommar på marken var DÖFARLIGA!!! han visade upp levader, känguruhopp, passage och lite allt möjligt allt medans han provade allt utan att trava över bommarna. och när han väl travade så trampade han ju på dom så att han blev rädd. SÖT! det löste sig dock och när han fattat grejjen så blev han superfin! :)

på lördagen fick jag sällskap utav hanna som börjat hyra lakris, kulkul att ha någon att rida med! själva var vi också i en timme iaf. :) lasse kändes fin även då, jobbade med samma saker som dagen innan och känslan var ungefär den samma. på slutet hade lena hunnit komma in för sin privatlektion som skulle börja o jag kunde få tips. svårt med en häst som är så mycket bättre. att kunna reglera formen är liksom ganska nytt. ;) hade fått till spårningen i galoppen väldigt bra, men nacken var lite hög. och då var det ju bara att sänka den och hålla kvar spårningen. vilket faktiskt gick. haha. det är så jävla kul att rida en häst man faktiskt KAN rida på. :)

så söndagens lektion, var bara jag, jossan o lina där. såååååå skönt! massa plats o massa hjälp kunde man få! fortsatte att ha en bra känsla, hade dessutom fått på mig sporrar igen! hurra! har dock tydligen varit lite för slapp på framridningen, jag kan kräva mer mycket fortare än jag gjort själv. hehe. lasse var superfin och det kändes riktigt bra och lena var väldigt nöjd! sedan tyckte lena att vi skulle jobba med lite skänkelvikningar för att det är dags att börja jobba mot LA. kulkul. men hejhå vad krångligt det blev. jag fick knappt prova i skritt förrän jag skulle gå över till trav, och jag är ju så bra på att rida honom i trav. men nu fick jag ju iaf tillfälle att verkligen behöva försöka, hitta lösningar o inte bry mig om det sket sig osv. själva skänkelvikningarna blev helt ok tillslut. sen när det var klart lyckades jag faktiskt hitta traven och lyckades ta mig fram till en sittbar trav. WOOHOO igen! ;)
så över till några galoppfattningar från skritt, jag gör tydligen alla möjliga fel där, dels slarvar jag med att verkligen ha honom på hjälperna före, och sen släpper jag iväg honom för mycket. jag rättar det fort men det leder till att han slår sig fri i själva fattningen. så jobb med det helt enkelt. vi började i vänstern och jag gjorde väl 4 fattningar kanske som blev bättre o bättre. så byta varv där den 3e fattningen blev så löjligt bra att man satt där o njöööööööööööööööööööt! galoppen sen var fantastisk! lena fick mig dessutom att känna skillnaden på när han blir hög i formen för att han är så samlad, och när han blir hög för att han fastnar. kan ju vara bra! ;)

summan av kardemumman är: FAN VAD DET ÄR SKOJ ATT RIDA!!!!! :)
jag ångrar nästan att jag inte anmält mig till ljungskile ändå, fast samtidigt så har jag verkligen inte råd. bättre att spara pengarna o göra annat så får vi ta KMet och sen åka ut till våren istället. har ju inte hittat rätt helt än heller, fast lena tyckte att jag bara var löjlig, att visst finns det massor kvar, men det jag åstadkommer själv är MER än väl för LC-LB. kul att höra! :) dessutom hade jag fått höra så himla mycket snällt från folk jag rider med i helgen, så jag sken som en sol efter passet i söndags! jag är SÅ glad att jag bytte häst!

(fast jag saknar mejram så det gör ont i hjärtat också såklart)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback