Curry blir nog bra

Red ju eget pass igår, fick väl ingen superkläm på den lilla Curryn men bättre allteftersom vilket vi ser som positivt. Det är så himla svårt med nya hästar, han är ju dessutom relativt ny på ridskolan så jag har ingen koll på vad som brukar fungera med honom heller. Var sjukt varmt i ridhuset så jag tänkte ta ett kort pass, men som vanligt när man tänker så så blir det ett längre pass..... Gick ut för o skritta och märkte då att herren gillar tistlar! Alltid bra att veta! ;) Annars funderade jag mest på att en lektion verkligen behövdes så man får lite tips, har ju ridit två rätt så välutbildade hästar det senaste året som dessutom varit rejält stora. Känslan blir ju helt klart en annan och jag tänkte att jag kanske helt enkelt begär för mycket och fel saker utav Curry, svårt o veta helt enkelt!

Så idag var det dags för terminens första lektion för mig och Lina som numera rider privat- gött mos! :) Vi rider fram själva och har sedan ca en timmes lektion så det blir ju ganska tufft nu när man inte är van. Var dessutom genomsvett redan innan lektionen- härligt! Vi var bägge där tidigt för att genomföra lite smårenoveringar av hästarna, Piri skulle få sitt höstbad och jag snyggade till Currys man. Framridningen kändes sedan sådär. Fick lite hjälp från Lena på slutet och då lossnade det lite, jag hade rätt om att begära lite fel saker och att det helt enkelt tar längre tid på honom också.

Jobbade sen med skritten och få ihop honom där, vilket inte var helt lätt. I en mer ökad skritt går det bra, men så fort man vill korta upp honom så dööööör han. Lena kom på idén att vi skulle prova att "trampa" honom, alltså inte göra det på riktigt utan bara se om det fungerade som ett sätt att påminna honom om att röra bakbenen lite mer. Så hon tog en pisk o så provade vi, och tänk att det fungerade! :D Han har helt klart varit med om det förut också.. Inget vi ska göra alltid men ett bra knep helt enkelt när det behövs. Gick över till trav men la in skrittövergångar och lyckades få till några riiiiktigt bra från skritt-trav. Åh så duktig han var killen! :) Red sedan ganska mycket på fyrkanten för att försöka få loss honom, han är lite tvär i höger varv helt enkelt.. Bytte till vänster och han lossnade helt! Sååå härligt att rida när det stämmer så bra! Lyckades sedan hitta känslan även i höger genom att rida på en 8volt och hitta rätt i vänster o så över till höger, gick sedan över till två varv åt höger och så vips så lossnade det! Var en himla intressant känsla för först bet han sig verkligen fast i högersidan, sen släppte han den helt och sen tog han stödet.. Nyttigt att känna sånt!

När det blev dags för galopp körde vi vänster först, han blev riktigt fin där med. Saknades lite kvickhet i bakbenen och att han släppte det allra sista i sidan men helt klart godkänt ändå och vi fick iaf till det några språng här o där. Vågar inte peta allt för mycket på honom med spöt heller för att väcka bakbenen för han har förmågan att skjuta jääävligt ordentligt när han känner sig orättvist behandlad med spöt.. ;) När vi sedan bytte varv var vi dock egentligen alldeles för trötta för att få ordning på den sämre galoppen, men vi samlade ihop oss och gjorde ett ordentligt försök och duktiga killen blev riktigt fin även där, så då var det såklart dags att avsluta. Han sträckte på bra fram o ner i traven och verkade rätt så nöjd med allt beröm han fått! :) Riktigt roligt pass och det blir nog bra med den hästen! :)

Han är lite svår att komma in på livet bara, och det var så längesen jag red en häst jag inte "kände" något för. Mejram är ju min prinsessa, Lasse o jag var ju polers och Fia är ju bara världens bästa häst.. O så kommer Curry där mitt i allt o bara är avstängd... :P Men idag började det komma fram mer o mer, vi hade en klistund, han fick tistlar, han fick massa beröm när vi red och efteråt i boxen var han riktigt med och ville snackas en stund. Hoppas att det lossnar det med helt enkelt! :) Han har nog haft det rätt så tufft innan stackarn, enligt uppgift ska han ha stått på ett stooort dressyrstall i Polen där han som unghäst reds för att komma till internationell nivå. Han är ju rejält skänkeldöv innan man får igång honom, skiter fullständigt i sporrar, och ju mer man gör desto mer stänger han av. Men jag hoppas på att det finns en myshäst där under som bara väntar på att få titta fram, eller nåt.... :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback