lata stalldagar

Fast egentligen är man ju inte sååå lat, för man gör ju faktiskt en hel del med ridning, mocka, packa hö, fodra osv. Den här helgen fick det bli både Mejram o Curry, Mejram är på g igång igen och ska snart börja gå lektion- woohoo! :) Började med henne igår, fick först hämta henne i hagen där hon glatt kom till grinden, min pussgurka! :) Sen tyckte hon att det var sådär att bli borstad, men inte superhemskt. :P Väl i manegen var hon dock ljuuuuuvlig! I både skritten o traven jobbade hon på riktigt bra och var sååå duktig. :) Hon känns superfräsch så jag hoppas att hon är det! :) Idag var hon på riktigt myshumör och var sååå nöjd med att bli borstad, gäller att hänga med i hennes svängar! ;) Ridningen var dock sämre. Blåste som satan = dånade som satan i ridhuset. Det stör henne inte jättemycket så att hon blir rädd o slänger sig men hon blir alldeles för taggad. I skritt var hon superfin men i traven fick hon ingen riktig ro utan ville mest bara springa fort, och i det läget är det svååårt att få henne avslappnad när man bara får gå på fyrkanten... Vi hade dock några ljusglimtar så vi får väl vara nöjda med det! :) Har en liten fundering om henne som jag ska framföra till cheferna också... Hmm...

Curry då, igår gick det helt ok. Bästa egna passet hittills (vilket ju inte är så många) men inte helt hundra! Han är verkligen en klurig häst. Och innan han lossnar så känns det inte som att man har någon koll alls. Han går emot ena skänkeln så man tar spöt i den handen, då springer han istället på tvären åt andra hållet.... Han vill inte böja sig i sidan eller ställa i nacken, men är man på volt duger det inte att gå rakt heller. Något som fungerar bra är dock mycket fyrkant, så vi kör på det när det tjorvar ihop sig! Blev lite ställd av att det i söndags gick så otroligt mycket bättre i vänstervarv, men nu var vänstern inte alls bra... Ibland undrar man vad man håller på med helt enkelt! Men inte bli frustrerad och bara rida vidare var mitt mantra och tillslut lossnade han rätt så bra. Tänkte att han var tillräckligt bra för att prova en ökning och jisses! Den var ju riktigt bra, för att vara jag som inte kan rida ökningar! :D Avslutade med det och var ändå rätt så nöjd med dagens insats!

Så idag började det hela med gooottt om tid till att fixa iordning. Han börjar visa sin personlighet mer o mer i boxen nu o var riktigt mysig! Han ville vara med hela tiden och är så otroligt vänlig (men verkar lite korkad :D). Framridningen var sedan helt ok, och tom riktigt bra på slutet. Men sen blev det inge vidare... Skulle träna på lite skänkelvikningar och de fungerade inte alls. Han ville inte gå både fram och åt sidan och behövde han gå fram så tänkte han peta ut ytter bog... Undan vänster fick vi till det rätt så bra men undan höger- bläää.. Vänster skänkel är den han skiter mest i så det var ju inte lätt att varken rida fram honom eller få in vänster bog, bytte spöhand men då blev han bara stressad... Och så tänkte han börja stirra på pallen som står i hörnet redan 20-30 meter ifrån den för att slippa undan... HOPPLÖST! :P Nåja.. Vidare till lite skritt-travövergångar som blev riktigt bra, sen lite trav där han blev finfin, dock inte så bra som förra veckan. Så lite galoppjobb med att få honom rund i formen, kvick bak och kunna samla ihop honom mer o mer. Började med vänster och han blev riktigt bra. Bytte varv sedan men då var han för trött redan. Han gick emot o började röra sig uppåt istället för framåt när jag bad om mer så vi la faktiskt ner det hela för jag orkade inte riktigt heller. Fick till en fin avslappnad trav och gav oss istället! Det är lite att bita i den där hästen, men samtidigt rätt så kul. Jag tror att det blir superbra, för han är så hemskt söt, fastän han är fux! ;)


Sen så fick jag äääntligen tillbaka min usbsticka som varit på vift hela sommaren (mest för att jag inte orkat bry mig om att hämta hem den igen) och där ligger ju numera en del av filmen från Toraträningen innan sommaren. SÅ kul att se och även om det är synd att inte hela är med så blev jag sååå glad för det var ändå mycket mer film än jag trodde som kom med! Ska försöka få ordning på någon redigering o visa lite nångång. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback