härlig julritt

Det har såklart blivit en del stall sen jag kom hit, som vanligt. :)
I söndags blev det första ridpasset, fick rida själv (dvs ingen lektion) på Belle som stått i några dagar och först fick longeras för att få hur henne brallarna. :) Sen blev själva ridningen relativt katastrofal. ;) Efter att jag red henne i somras insåg ägaren att gramanen inte behövdes så den är tack o lov borttagen men i övrigt var det inte mycket positivt. ;) Fick ingen koll på henne alls eftersom jag inte litade på min egen ridning utan försökte joxa runt för mycket och försöka rida som de gör här borta. Det blev dock bättre o bättre och jag blev ruskigt förvånad över att galoppen blivit löjligt mycket bättre. Jag vågade först inte fatta galopp alls eftersom vi var på dressyrbanan och jag inte för mitt liv kunde förstå hur vi skulle få plats på den. Men numera kan hon ju nästan galoppera normalt så det var såklart inga problem. Jag var nöjd med passet trots den bristfälliga kvaliteten, mest för att Belle är en så himla härlig häst! :)

Dagen efter, dvs måndag, blev det lektion istället. Fick en hörsnäcka på mig och T hade en mikrofon, himla high tech och otroligt bra! Fick från början direktiv om att inte joxa utan hålla handen väldigt still och lite breddad och ge henne rejält med stöd tills hon slappnar av. Vips blev det ju aningens lättare att rida när man gjorde så. Och jag blev såååå glad över att de slutat med de joxande händerna! Dessutom var det verkligen lång hals som gällde och sträcka sig fraaam till bettet, vilket passar mig bättre på en häst som Belle! Bara det att slippa sitta med händerna ihop precis hela tiden hjälper. ;) Blev ett riktigt bra pass där Belle kämpade på riktigt bra. Väldigt basic arbete med att få henne fram till bettet och hitta en bra takt och tempo i traven. Mycket byta varv genom diagonaler vilket hon älskar. Haha, så fort man vänder in på diagonalen sträcker hon fram näsan och lägger sig underbart i handen.. Skum häst! :) Galoppen vart helt ok och nästan ridbar, iaf åt vänster. Överlag var hon duktig och sträckte ner näsan mer än hon brukar så T och groomen var riktigt nöjda! Skoj skoj!

Sen blev det två dagars ledighet tills jag åkte ut för en julritt idag. Hon var lite pigg först och skulle "bralla" (som enligt henne med ryttare på ryggen är en halv bakutspark med ena benet) men efter en låååång framskrittning var hon lugn igen. Redan från början sträckte hon ut-ner-fram sin långa hals så det bådade minsann gott! Fick på mig hörsnäckan igen och vi började med att få ihop skritten lite med en rund hals och jämnt stöd, sen försöka få henne att vara kvar där när vi gick upp till trav. Gick helt ok och sen fick jag ha lite tålamod i traven och bara sitta o hålla mig still o böja henne runt innerskänkeln tills hon gav med sig. Blev hela tiden bättre och vi gick över till raka spår och hon jobbade på bra. Tog galoppen ganska snart och hon var superduktig! Högern är väldigt obalanserad fortfarande men hon försökte verkligen och hon orkade ganska långa sträckor på rakt spår, något hon inte alls kan än. Så över till vänstern och tänka sig! Det kändes som en helt normal galopp! :O :D Fast hon blev lite pigg med när hon märkte att det var enkelt så hon brallade nästan i fattningarna och visade tydligt att hon inte hade haft något emot att dra en repa. :D

Efter det var traven ljuvlig! Hon travade på genom hela kroppen och var i en riktigt bra form för henne och var som smör i handen och lyssnade på allt! Red omväxlande volt och fyrkant med många diagonaler där fokus var att hon skulle vara rak OCH sträcka ut. Vilket fungerade bättre än någonsin! Hon följde med eftergifterna och man kände hela henne välva sig uppåt samtidigt som hon sträckte ut. Vi avslutade såklart när hon var så duktig och jag sken som en sol uppe på hästryggen! :D

Hennes ägare kom förbi med sina döttrar som skulle rida, så jag fick dela med mig av hur duktig Belle varit. Hon blev jätteglad och sa att det var jättekul att jag var ute o kunde rida henne igen. Och så erkände hon att jag var den enda förutom T som fick rida hästen, för hon litade på mig, min ridning och såg hur mycket vi tyckte om varandra. Blev alldeles rörd! Kul för både hjärta och egot att få sådant förtroende! :)


Nu måste jag hinna duscha innan det är dags för Kalle! :D Vi har såklart fixat så att vi får se det även här, och klockan 3 måste vi ju se det! ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback