En annorlunda träningsvärk

I helgen var det hoppträning för Lennart Lindelöw på K. Många lektionsryttare/hästar var med och när jag var där o kikade i lördags var alla riktigt duktiga! Det var kul att se vilka duktiga ekipage som faktiskt rider hos oss! :) Blev tom sugen på att vara med själv, men det hade varit onödiga pengar för mig och Åsa ville ju vara med på bägge sina såklart! Lite mer värt att hon är med, än att jag är det! :) Fia var sååå söt när det var hennes tur. När det väl höjdes lite var hon sååå glad. Underbara söta häst! :) Mellan varven när det var framridning så passade jag på att fixa med Corints man, lilla söta killen. Han är verkligen mysig. Kändes bra att få bonda lite med honom också eftersom jag skulle rida honom på söndagens lektion. Frågade Lena förra söndagen om hon tänkt något på vilken häst jag ska rida till hösten (dealen med Fi gäller bara till sommarn) och hon hade tänkt men inte kommit fram till något, så hon frågade om jag hade några idéer. Sa väl att Curry är väl den som idag känns mest lämpad, fast jag har ju knappt sett honom och aldrig suttit på honom så det är svårt att säga. Sa mest på skoj att det är synd att Corint är så rädd av sig, vilket tydligen var det hon väntat på för då tände hon till. Hon började med stora övertalningen om hur han inte aaaallllls kommer vara rädd på tävling och att det handlar helt enkelt om att vara lugn som ryttare och jag är ju SÅÅÅÅÅÅÅÅ lugn... Skrattade nästan åt det hela, sen när blev jag en lugn och orädd ryttare? :D

I veckan fick jag ett sms från henne "Det finns en häst åt dig på söndag- Corint! :)" Behövde ju att det skulle finnas nån ledig till mig om jag skulle kunna vara med på DSen eftersom Fia skulle hoppa... Skrattade för mig själv och insåg av den korta efterföljande smsdiskussionen att hon verkligen tänkt till. ;)

Jag och Lina träffades tidigt i stallet igår för att komponera vårat pas de deux som vi ska rida när vi har öppet hus/10 årsjubileum nästa helg. Fick ihop ett bra program tyckte vi, men Lena skulle såklart ändra lite. Sen ändrade jag ytterligare lite idag. :D Sen började vi fixa manar så att alla utom Tamarind (som tjaffset handlade om) är finfina! Mejram var sååå söt men det var sååå jobbigt också. Så söt när hon både tyckte det var mysigt och jobbigt samtidigt! :) Sen iordning med Corint och rida! Han var nästan lugn som en filbunke faktiskt. Vi skrittade vårat pas de deux och sen red vi fram mer som vanligt. Corint började slappna av och jag börjde få variera mellan balans och mer tryck. Lektionen blev lite annorlunda, för Lina red igenom vårat program osv, o sen blev det mest lite enskilt arbete. Corints galopp var helt underbar! Var beredd på lite brallar men han höll sig i skinnet och hade en sååå rund o fin galopp. Kunde börja reglera även där och gå från att sitta med lite lättare till att sen börja sträcka upp mig och balansera honom mer och mer. Högern var svårare men vi löste det genom lite mindre volter och att höja innerhanden och rama in med bägge skänklar för att få honom att lossna i innersidan i munnen där han gärna bet sig fast. Så skönt när så enkla och "stilla" metoder fungerar så otroligt bra! Vilken galopp jag fick sen! Han blev nästan FÖR känslig och minsta lilla jag sträckte på mig så satte han under sig så mycket han bara orkade. Himla härlig galopp och Lena var väldigt nöjd med hur han såg ut. Traven blev aldrig fullt så bra som när jag red honom i höstas nångång, men det kan man ju inte alltid begära. Lena skrattade lite åt mig också, för även om han är tittig och jobbig på det sättet och inte på något sätt en lätt häst att få till riktigt arbete, så är han SÅ mycket lättare än vad jag är van vid idag... Jag är ALLTID först med att klä av mig till t-shirt och tar alltid första vattenpausen. Igår drack jag inget förrän vi var klara och hade tjocktröjan på mig hela passet.... :)

Jag blir allt lite kär i den lilla hästen, han är så hemskt mysig att rida. Man blir glad av att sitta på honom! Och när han går där och är så spänd så spänd, för att sedan börja frusta lungorna ur sig blir man sååå himla glad, för man har liksom hjälpt en rädd och osäker liten själ till avslappning- ingen tråkig känsla! :) Däremot är jag inte så såld på honom att jag gärna fortsätter med honom till hösten. Dels har vi hans tittighet, även om Lena har rätt och han inte kommer vara lika jobbig på tävlingsplats så är det väldigt mycket tid och pengar att lägga på en tävling för att testa o se om det går... Sen så har hon inte sett honom när han är som värst, han är inte tittig, han får panik, lilla hjärtat! Sen så har jag nog helt enkelt blivit för bortskämd med amazing hästar! :)

Och så till rubriken då, jag var lite besviken igår när vi åkte hem, för jag var inte trött i kroppen. Jag gillar känslan av att vara helt slut, som jag blir efter en tuff ridhelg på Fia och som jag blev av Lasse. Nu blev det ju bara ett pass den här helgen, men eftersom det dessutom var på lätta lilla Corint så blev jag ju inte trött. Men idag fick jag en överraskning! Har en HELT annorlunda träningsvärk, typ ovanför varje ljumske i nedre delen av magen. Typ där äggstockarna är fast i musklerna då såklart. Och sen var sitt streck av träningsvärk precis under varje skinka... Hahahahaha... :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback