Tillökning på prishyllan

Förra helgen var det först hopplektion på fredagen, sen lektionsmästerskapet i hoppning på lördagen och sist vanlig lektion på söndagen, men eftersom min grupp blivit liten och den enda jag rider med var i New York City blev det privatlektion!

Hoppningen på fredagen kändes sådär... vi började med att galoppera över bommar bara, rätt många, och det gick utan problem. Men när Anna la upp två av bommarna vet jag inte vad som hände, vi kom helfel! Inte för att det gjorde så mycket, bommarna låg fortfarande bara på typ 20 cm, o jag lyckades ju bara resa på mig o hålla i manen så kom Fia rätt mitt i serien nånstans och resten gick bra... Anna sa att jag satt o tjuvhöll i henne vilket inte jag kände något av men OKdå, red på mer framåt och vips gick det som smort igen. :P Fia var lika söt som vanligt och började ta i på sista "hindret", haha hon har sååå roligt! Avslutade med att bara hoppa ett litet hinder i "snett igenom" o få rätt galopp. Gick utan problem och jag kände nästan för att be Anna höja det lite. :P

Kändes inte jättebra inför lördagens tävling men vi bestämde gemensamt att jag skulle hoppa 60 för mitt självförtroendes skull. Det fick dock bli 70 ändå för ingen annan skulle hoppa 60... :P Så när jag väl var i stallet alldeles för tidigt på lördagen kändes det rätt läskigt... En hel bana på 70 har jag inte hoppat sen en hoppkurs på Mariedahl på lilla Tuffis. Men vi hoppade fram och det kändes väl ok men inte mer. Insåg dock att det bara var att hänga med. Ta ett djupt andetag inför varje hinder och låta Fia sköta resten. För att göra det hela lite mer "spännande" fick vi ju bara hoppa fram på ett hinder och bara åt det hållet vi inte skulle hoppa det i banan sen. :P

Jag var först ut vilket var rätt skönt, slippa vänta mellan framhoppning och hoppning och bara få det gjort. Första hindret kändes helt OK, andra var dock en oxer som kändes lite jobbig. Mitt mantra innan vi började var "bara styr o andas så kan du hålla i manen o blunda resten". :D Men första hindret kändes bra så vi körde på till nästa, och när vi vände upp mot oxern tände Fia till! :D Hon såg den och hade hon sen kunnat prata hade hon jublat! :D Hon blev överlycklig över ett riktigt hinder och sen var resten av banan körd. :D Hon dundrade på som aldrig förr, tog i så det knakade och hade roligast i hela världen! Oxrarna var sååå roliga tyckte hon! Det var ju stilbedömning i grunden och för varje hinder vi tog kände jag stilpoängen försvinna... Hon hade så jäkla roligt att det inte blev så snygg stil på det hela, men jag hade helt enkelt inte mage att försöka samla ihop henne för att få koll på det. Att jag satt o skrattade medans jag hoppade gjorde liksom att inget annat spelade någon roll!

Omhoppningen gick sådär, vi rev såklart första och sen var hon för på för att jag skulle kunna ta korta vägar. Men skitsamma! Jag var sååå nöjd med rundan för vi hade haft ROLIGT. Jag ville bara hoppa mer och kände att det verkligen varit ett vinnande koncept den här terminen att alltid avsluta när man vill göra mer. ;) Resten av dagen gick utan större missöden och de flesta gjorde riktigt bra rundor. Var lite nervös inför prisutdelningen, för jag kände att jag hade chans på placering men det var svårt att veta! Men jag hade inte behövt vara orolig, kom 3a i år igen! :D Surt på rivningen i omhoppningen, annars hade vi kanske blivit 2a.. Stilen hade ju också kunnat hjälpa upp oss.. Men vad gör det i slutändan ändå? Ska vi bara göra bra ifrån oss på dressyren så att jag får behålla bucklan ett år till. ;)

På söndagen jobbade vi lite med LArörelserna. Vi ska ju köra en programridning på LA:1 för att prova på. Så vi kollade galoppen, jag var osäker på om det skulle gå att göra 10metersvolter i galopp, iaf åt höger. Men det var inga större problem. Lena tyckte att jag var lite rolig, för jag rider mycket bättre när det blir svårt, så min 10metersvolt åt höger var den bästa volten jag gjorde för dagen.... :D Sen testade vi skänkelvikningar, vilket jag krånglar till men det blir nog bra... Tog lite galoppökningar som är svårt men det får gå som det går det med. Sen gick vi över till ryggningar vilket jag aldrig ridit så det är jag osäker på. Men det var inga större problem och även om det inte lär bli några 7or om 2 veckor så kommer det nog inte vara katastrof iaf. Fia var superduktig och ryggningarna gjorde verkligen nytta! Hon blev sååå lätt fram och bakbenen kom verkligen igång efter vi jobbat igenom en ryggning ordentligt. Skoj skoj skoj! :)


Mina nytillskott på prishyllan


Och världens bästa Fifi


Kommentarer
Postat av: Sandra

congratulations!

Postat av: Marie

woohoo! Lizan rules!

2009-05-30 @ 07:37:05
URL: http://eiramin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback