Toraträning i bastuvärme

Blev helt nervös nu, startlistorna till söndag kom äntligen ut och vi kom med bägge två. Har start nr 15 och de tippade på att klassen startar ca 10:45 så det blir ingen alltför tidig morgon vilket är VÄLDIGT skönt! Jag och Lina har täta starter igen, hon före mig, vilket är trist för då kan jag inte se henne, men underlättar det mesta annat! :D

Helgen har bjudit på grymt rolig ridning! Äntligen fick jag vara med på en träning för Tora, som Lena tränat för i många många många år. Sist hon kom o skulle träna oss kunde jag såklart inte vara med, så det var kul att det blev av nu! Såklart var det lite nervöst, inte minst för att Lena talat om för Tora att det var tack vare mig som Lasse gick så bra innan han blev dålig igen, och att Tora då tyckt att jag måste rida honom jättebra... Man ville ju liksom leva upp till det! ;)

I fredags red vi två och två. Fokus blev helt o hållet på att få en rund och stabil form där inner bak skulle vara med precis hela tiden. Började på volt, fick varva med att gå "rakt" och flytta sidvärts. Hela tiden tänka på att driva så fort de sträckte ut för att verkligen få med inner bak. Fick rida väldigt mycket snabbare än vad vi är vana vid men det blev å andra sidan väldigt väldigt bra och vi behöll hela tiden takten ändå. Sen gick vi över till att rida skänkelvikning längs långsidan med näsan mot väggen för att få hjälp med broms så att vi kunde driva utan att behöva ta i dem. Hela tiden skulle eftergifterna komma, ta tygeltag fick vi men genast ge efter och om något inte fungerade skulle vi först släppa efter. Väldigt nyttigt och jag kände med en gång att det hela fungerade och fungerade bra! Fick väldigt mycket beröm och Fia kändes otroligt fin. Hade aldrig något i handen vilket var väldigt trevligt också. ;) Blev en väldig förbättring på den timmen vi red vilket såklart var väldigt väldigt roligt!

Igår skulle vi istället rida enskilt och jag fick sista tiden, lite dumt kanske med tanke på värmen..... Men men! ;) Jag hade å andra sidan gott om tid på mig att fixa iordning i stallet och se dom andra rida. Filmade Linas pass också och ojojoj vad fin Piri blev! Han är sååå söt när han blir så avspänd som han blir när hon rider honom, och nu blev han ju än mer avspänd! Riktigt kul att se! :) När det sen var dags för mig kändes det först bra, fick till det i skritten men fick inte alls rätt känsla i traven. Galoppen kändes helt ok men traven var fortfarande kass. Anki drog ut på tiden så när jag värmt upp så mycket som jag tänkt så skrittade jag faktiskt resten. Visste att vi ändå skulle börja som igår o inte behöva sitta ner än så. När det väl var min tur lossnade dock allt ganska så omgående. Behövde bara lite hjälp med tajmingen på allt så började Fia tuffa på väldigt bra. Körde på samma stil som igår, men fick gå på långsidorna utan skänkelvikningar eftersom hon inte blev för hastig. Gjorde även några halter som blev väldigt bra. Fick ta galoppen ytterligare ett steg genom att verkligen få till spårningen. Fick tänka sidvärts även där, även om vi faktiskt inte gick sidvärts, och TJONG sa det så kände jag att jag hade hela hästen under mig. Otroligt vad spårning kan göra! ;) Sen ut på långsidorna även i galopp där hon inte fick krypa upp i formen. Blev bra även det och hon ökade inte heller så mycket och behöll takten. Vi avslutade med att trava över bommar på en volt och där kom berömmet för att jag är väldigt fokuserad, för det var minsann inte lätt att få till det såpass bra! ;) Fick massor med beröm hela passet, bland annat att det såg väldigt lätt ut vilket alltid är positivt! :D Efter bara en halvtimme gav vi oss, skulle egentligen vara 45-60 min men Fia var så fin och vi hade fått igenom henne ytterligare jämfört med fredagen och vi var bägge trötta, så det fanns ingen anledning att köra vidare. Skrittade ut en härlig sväng och var otroligt nöjd med dagen! :)

Idag hade jag gärna ridit Fia också såklart, men för att hon skulle slippa gå i ridhuset för mycket fick det bli Lakris istället. Lina hade tyvärr dragit på sig lite sjukdom så det blev ännu en privatlektion. Kändes RIKTIGT konstigt att hoppa upp på långa smala Lakris men samtidigt rätt trevligt, han är otroligt vänlig! Kände att jag fick bra koll på skritten men traven hade jag ingen bra koll på så jag var glad att vi sagt att jag bara skulle joggat lite innan vi drog igång. Han är ju ung så han är rätt vinglig och man måste ju vara ännu mer noga med inramning såklart. Fia är ju stor stabil och tuffar på, ingen hal ål direkt! :D Med Lenas hjälp blev det dock riktigt bra, hittade en ritkigt fin form på honom i korta perioder och däremellan var det helt ok. Galoppen blev först riktigt bra, sen kom vi för nära väggen så han snubbblade lite på vallen som blivit där och då tappade vi det lite. Bytte varv för att slippa hjärnspöken och det blev helt ok där med. Inte lika bra som det bästa i första varvet, men men. :) Tog lite trav igen sen och hittade en bra känsla igen. Ett roligt pass på en rolig häst! Lena tyckte att jag red honom riktigt bra och att dagens lägsta nivå varit riktigt hög och högsta nivån varit RIKTIGT bra!

Fick sedan beröm från flera av de som kikat när jag red, bland annat en som undrade om jag inte ridit honom en del så när jag sa att det var första gången blev hon riktigt imponerad. Sen kom en annan o sa att oj vad kul det var att få se mig rida honom. Blev helt paff! Folk jag inte ens känner! Vilket underbart ställe jag rider på! Mitt självförtroende har fått sig en REJÄL boost den här helgen kan man ju lugnt säga. Först Toras positiva ord, och alla andra (inklusive Lena) såklart som tyckt att Fia såg RIKTIGT fin ut. Sen allt beröm från Lena och andra elever idag. Helt underbart och den här karamellen tänker jag minsann suga på ett bra tag! :)

Försökte få in filmen från igår på datorn, men videokameran och jag var inte kompisar. Får lösa det på nåt sätt helt enkelt. Vill ju visa upp oss när det ser så bra ut! :D Nu ska jag försöka låta bli att vara nojjig över nästa helg. Lena är borta och kan inte åka med o hjälpa oss. Så till helgen måste jag försöka hitta rätt på Fia helt själv. Jag kommer säkert bara spänna mig över att jag inte kommer lyckas och allt bli pannkaka... Får nog ta lite mental träning i veckan eller nåt! ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback