positiv överraskning!

Vi hade flyttat våran lektion från söndag till lördag den här veckan eftersom två av våra hästar skulle ut och tävla, nu blev det ju bara en eftersom Piri är halt, men ja. Jag hade pratat med Hanna när hon skulle till stallet tidigare i veckan och hon skulle se till att jag INTE behövde rida Curry. ;) Så sa hon att jag skulle få Salle vilket jag mycket hellre ville. Jag gillar honom, fastän han är skitjobbig att få igång. Han är snäll och mysig och en cool kille! ;) Men så kommer jag till stallet och kollar lilla listan och ser "Santa Fe"! WOOHOO! :D Var tvungen att läsa det några gånger för att vara säker att jag såg rätt, men det gjorde jag ju. :)

Fia var rätt sur över att inte ha fått gå ut på morgonen men blev glad över att någon kom och pysslade om henne istället. Det är så härligt med en häst som alltid är positiv till vad man än ska göra! Det blåste ju som SATAN igår så hela ridhuset dånade ju rätt bra, vilket jag fullkomligen HATAR! Jag blir ruskigt spänd och okoncentrerad och då är det klart att hästen bryr sig också.. Men Fia brydde sig ju inte mycket utan var mest pigg och glad. Och när jag väl får börja arbeta med något så brukar även jag sluta bry mig vilket även fungerade igår. ;)

Fia var fin på framridningen men lite nonchalant som vanligt. Men det blev bättre och i slutet av uppvärmningen kändes hon finfin. Sen skulle vi jobba med takten, att hitta en jämn takt och sen variera den. Först i skritt där jag sen fick jobba med att ihop henne mer och att hon faktiskt skulle vänta på mig där. Sen upp i trav och samma jobb, först jämn takt och så variera. Hon kändes riktigt fin redan från början och jag kände även att sitsen fungerade vilket jag inte trodde. ;) Kunde variera traven rätt bra och även om det fanns massor kvar att få ordning på så fungerade det väldigt bra och hon lyssnade framåt och bakåt och ja, kul var det helt enkelt! :D

Bytte varv lite och fortsatte innan vi gick över till galoppen där det dock blev sämre. Fia var trött och att få ihop henne i galoppen när hon är trött och man själv är trött går inte så bra. ;) Men vi var ack så nöjda ändå jag och Fia. Eller jag tror hon var nöjd, hon verkade rätt så nöjd! ;)

Sen efter lite fika så var det dags att ta itu med Mejram som skulle skritta i 20 minuter. Hon brukar inte bry sig så mycket om dånande ridhus vilket var skönt så jag slapp bli alltför nervös... ;) Mejram var dock spänd spänd spänd, säkert mest över att vara själv och lite dånande också såklart. Men det gick bra ändå, hon försökte takta ett par gånger i början men slappnade av sen.. Hon blev lite rädd en gång till men man får ju stopp efter ett halvt steg och sen slappnade hon av igen så. Lilla skruttan, hon verkade ändå tycka att det var skönt att få vara med lite igen. :) Får se hur det går idag, hoppas på att det mojnat LITE iaf... :P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback