Den svarta skogshästen

Det kommer nog bli lite häst nu, för det är inte mycket annat som händer i mitt liv för tillfället.

Igår åkte jag lite spontant ut till Härryda och mötte upp Kicki för att ta mig en liten tur på älskade Amanda. Skrittade en sväng i skogen först vilket var sååå skönt. Amanda är ju snällast i hela världen mer eller mindre, och jag har ridit henne så mycket förr att det inte gör något att jag inte suttit på henne på över ett år, det känns ändå som att komma hem. :) Började jobba henne lite där i skogen också och hon var sååå duktig! Skritten har alltid varit svårare än traven men nu jobbade hon på riktigt riktigt bra. Tydligen hade hon tidigare under året lärt sig av några andra ryttare att knäcka av i nacken och skita i resten, till Kickis stora förtret, så där ute i skogen såg jag helt enkelt till att jobba fram ett bra stöd i handen.

Sen skrittade vi bort till en liten glänta där man kan rida, tyvärr stod stora delar av gläntan under vatten men ändå. I skritten var hon fortsatt riktigt fin men det tog en stund innan hon släppte i vänstern i traven men högern var hon så fin så fin rätt så omgående. När hon lossat i vänstern bestämde jag mig för ett sista varv i högern så hon fick känna sig riktigt duktig, och ojojoj! Helt plötsligt höjdes ryggen en decimeter till. :D Det är en häftig känsla när det är så tydligt. :)

Duktiga tanten fick sakta av och fick lång tygel, varpå hon går ut på en av stigarna som går runt om vid gläntan och går en sväng. SÅ söt hon är ibland. :) När vi kom hem fick hon massa godis också så att hon inte ska tycka att jag är alltför tråkig nästa gång jag kommer. ;)

Trodde jag skulle ha rejäl tränis idag, är inte van vid så breda hästar längre, men det slapp jag. :) Och det lilla som känns kommer nog mjukas upp av ett pass på Piri sen. Så gött! Ska rida mån-tors på honom nu. Yiha! :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback