Groomiga dagar

Eftersom mina planer på vad jag skulle göra när jag var här inte riktigt gått som planerat så hjälper jag min tränare desto mer och leker assistent/groom/whatever åt henne. Något jag måste säga att jag trivs väldigt bra med. Att hänga ute på ranchen när vädret är perfa och hästarna underbara är inte helt dumt.

I lördags fick jag äntligen rida efter förra veckans värmebölja. Gjorde iordning Monet och longerade henne några varv då hon vart TOKIG dagen innan, sen skulle Tamara upp o rida lite innan jag satt upp. Under tiden tog jag in Dreamy o gjorde iordning henne så T kunde rida henne lite samtidigt som jag red Monet. Dreamy är en paint med reiningstam som skulle bli allroundhäst med engelsk ridning, något hon dock aldrig trivdes med så sedan ett tag tillbaka går hon mest som westernhäst. Jag har varit lite sugen ett tag på att ta mig en westernlektion så jag gick ut och frågade och visst kunde vi göra så. Så T red hela passet på Monet och jag satt upp i westernsadeln och hade hur kul som helst!

Jag känner mig helt handikappad där jag sitter och ska ha koll på min kropp. Jag insåg ganska snart att även om man inte håller balansen i tyglarna, så gör stödet man ändå har med hästens mun väldigt mycket. Det ger ens händer ett ställe att vara på, ett ställe jag saknade enormt där jag satt med mina långa tyglar och skulle göra krumelurer. ;) För även om jag inte kan western så fick jag ändå jobba på med saker Dreamy inte är 100% på. Så efter jag fått hitta joggen och den långsamma galoppen jobbade vi med en 8volt i galopp med enkla byten. Sen lite sidvärtsjobb och jag fick hitta sidepassen, sen över till början på spins. SÅ himla skoj och SÅ himla svårt innan man hittar rätt känsla. Och sen när man hittat rätt känsla så försvinner den ju igen! Vafan! :D

Vi bestämde att jag skulle rida western lite nu o då när det passade in i schemat, dels för att det nog är nyttigt rent kroppskontrollmässigt, men även för att det bara var roligt. :) Så igår blev det en till westernlektion som återigen var jätterolig, dock hade lilla Dreamy krut innanför brallan och var på toppenhumör, så det var inte helt lätt att få tillbaka galoppen så mycket om jag behövde... Senare på dagen fick hon springa av sig. Och JÄVLAR vad hon sprang!!! Jisses! Pappa hade kommit på besök och han blev nästan rädd så som hon höll på. :P Efter Dreamy fick jag skritta fram Monet som skulle hoppas av gårdsägarens (vuxna) dotter. Det hela gick bra men amerikansk hoppning är lite intressant ibland... Andy fick psykbryt igen när hon sen skulle rida lektion och resten av eftermiddagen gick åt till att fundera över en lösning åt henne och hennes stackars underbara häst som aldrig har en ägare som är nöjd med henne. Hingsten fick sig en träning i att stå still och vara lugn på stallgången innan söta ponny skulle ut och ridas lite av T innan hans lektion med litet barn. Underbar dag!

Idag filmade jag först Dreamys förra ägare som fick sin första westernlektion, sen iordning med Monet och upp på henne. Hoppryttarens sätt att rida hade dock fuckat upp henne rätt rejält så T fick sitta upp och försöka få ordning på torpet. I dom lägena önskar jag mig en häst som INTE varit felriden från början så att det ständigt är en kamp att inte falla tillbaka i gamla ovanor som idioter till människor skapat... Innan vi bytte av åkte dock en annan tjej i stallet av sin häst när hon skuttade ett litet cavalettihinder, och det var lite otäckt eftersom tjejen stönade jättekonstigt när hon landat och sen låg väldigt konstigt utan att säga något eller röra sig i något som kändes som en evighet men nog bara var en sekund eller två. Det var dock ingen fara med henne och hon kunde sitta upp igen och skutta över cavalettin ett par gånger utan problem.

Hingsten fick ett till stå still pass och lilla ponny ett underbart härligt dressyrpass med T. Härlig dag idag igen och imorn får jag göra om det! Vet dock inte vad det blir för häst... Var snack om hoppning med Jada, vi kan ju hoppas men samtidigt inte eftersom jag tycker att de börjat hoppa henne lite väl mycket nu, även om det är väldigt lågt så är hon ju inte van..

Det har blivit så underbart grönt överallt nu... :)


Hämta liten söt hingst


Passa på att ta kort på omgivningarna


Ts dotter med liten söt hingst

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback