Otroligt trött på väder

Man hade ju kunnat tänka sig att här där vi bor i Södra Cali, i ett område där klimatet är det närmaste perfekt, så behöver man inte bli tvingad att skippa ridningen pga vädrets makter. OK i kalla och regniga Sverige, där kan det vara trist utan ridhus, med snålblåst och piskande regn. Eller isgatorna som aldrig smälte bort så att hästarna fick stå i ett par veckor. Max.

Jag har nog aldrig vart med om maken på mer inställd ridning pga vädrets jäkla makter. Jag blir så jäkla TRÖTT på det! Först var det ju för varmt, sen red vi en vecka, sen regnade det en vecka, sen red vi en vecka, sen blåste nån dag bort, sen regnade någon mer dag bort.

Nu har jag inte ridit på en vecka igen. Igår skulle vi, men på morgonen innan det blivit för varmt blåste det storm och eftersom hästarna aldrig rids när det blåser kan ju inte jag försöka mig på att trotsa vinden heller. På eftermiddagen hade det mojnat en aning, men då var det istället 35 grader varmt i skuggan. Idag ännu varmare. Imorn lika illa. Sen kanske möjligtvis några grader svalare på fredag, men fortfarande äckligt varmt. På lördag ska det bli normalt igen.

Så på lördag får vi börja om från början. Igen. Hästarna står så mycket att man aldrig kommer vidare och kan bygga på det man gör. Man måste longera dom först för att de inte fått röra på sig på 1- 1½ vecka. Helt jävla idiothopplöst!


Igår åkte jag ut ändå för att hjälpa till med klippning av Jada. Badade henne först och fick sen ge mig på att klippa för första gången. Var faktiskt ganska nöjd med min insats även om jag inte gav mig på några kluriga ställen direkt. Klippte lite ben förståss men inga svåra vinklar eller vrår. Lät även bli kanterna som måste bli snygga och slapp köra under magen. Försökte ta kort på mitt underverk men kvaliteten på bilderna blev ju kass pga ljuset...


Men här kommer ändå några bilder från dagen.

Försökte ta ett sött kort på gamla Pierre... Jag misslyckades...

Stallkatten började skrika på mig så fort jag stängt av bilen. Efter en period som vildkatt har hon blivit sjukt social!


Dags för bad! Och som hon njöt! Det svala vattnet var nog skööööönt...


Medan vi väntade på att hästen skulle torka satte jag mig i skuggan på ena uppsittningspallen... Då kom min kompis tillbaka...






Se så fint jag klippte... ;)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback