Såna skillnader

Idag var en superhärlig dag i stallet. Ridningen gick riktigt bra och mina tränartvivel var borta. För nu iaf. :) Men mer om det sen när jag orkar koppla in kameran så jag kan visa några bilder. Inlägget om prisskillnader får också vänta. För igår läste jag något väldigt "intressant" på det amerikanska dressyrforumet jag läser på när jag har tråkigt (slutar dock nästan alltid med att jag blir lite mörkrädd).

Dressyrprogrammen har ändrats till 2011, och även vissa regler. Som att man nu får välja mellan nedsittning och lättridning tom First Level, förr var det bara tom Training Level, och så valfritt på travlängningarna i First.

Så först:
Training Level- det som ingår är typ LCgrejjer, fast enklare i de nya. De som gäller tom i år var lite svårare tycker jag nog. Det är 20metersvolter, fri skritt o så. Inga konstigheter helt enkelt och visst, varför inte tillåta lättridning... 3 program finns det här.

First Level- LB-LA, fast en fin blandning av de tu typ, i dessa 3 program. I första är det lite halva 10metersvolter som i LB:0 men annars bara 20metersvolter och bara förlängd steg/språnglängd i ökningarna. I andra programmet är det 15metersvolter i galopp, skänkelvikning i trav, men fortfarande bara förlängd steglängd. Och fortfarande bara mellan och fri skritt, ingen ökad skritt. I tredje programmet är det lite som i de två första men här kommer även förvänd galopp i form av en båge längs långsidan och 10metersvolter i trav, och så skänkelvikningarna såklart.

I både Training och First ingår alltid en 20metersvolt där hästen ska stretcha fram och ner under lättridning.

Alltså jag tycker att det hela är lite intressant, att man inte behöver kunna sitta hjälpligt i trav, men man ska kunna rida förvänd galopp? Det roliga var dessutom att läsa på forumet om hur det här är så bra för nu kan ryttarna som inte lyckas utveckla sina hästars gångarter tillräckligt för att kunna sitta i traven tävla högre än Training... Vilket bara kändes lite bakvänt? Eller är det jag som tänker fel?

DESSUTOM, så i Second Level, där man måste sitta, så börjar det bli rätt så avancerat om man jämför med tidigare program. I första programmet ingår: samlad galopp, enkla byten och förvända visas i en serpentin med 3 bågar, 10 metersvolt i galoppp, mellangalopp, mellantrav och öppna i trav. Alltså en liten blandning av LAklasserna om man jämför, men det är först här man behöver sitta ner i traven. Hej o hå!!!

Vilket enormt kliv det blir mellan svåraste First och lättaste Second... Kan inte vara lätt att ta det klivet inte!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback