Tillbaka i sadeln!

Idag fick jag äntligen ridit igen. Jag är inte van vid att inte rida massor när jag är här, så det blir lätt lite rastlöst om jag inte får... Tack o lov är hettan borta och igår fick vi tom lite regn!!! Idag vart det mulet och ca 20 grader varmt, rätt perfa för ett dressyrpass!

Kom till stallet och möttes av Jadas ägare som sa att hon hade bråttom så jag fick gärna rida Jada om jag ville istället för Monet. Hurra hurra sa jag och såg fram emot passet. :) Fick börja med att ta henne på lina eftersom alla hästar stått i över en vecka. Hon var rätt lugn på linan förutom ett par brallar där man får lägga hela vikten i linan för att hålla emot. Haha.. Men så är hon ju kallblodskorsnining och har typ den starkaste nacken ever.. :P

Satt upp och tog ett varv på lång tygel innan vi började jobba och tänka sig att skritten faktiskt funkade rätt så bra! Började trava och hann med något varv innan problemen kom. Gjorde en helt vanlig volta, när hon körde upp huvudet och stannade. Fick fram henne igen men rätt så omgående provade hon igen. Fick lite snällt bända in näsan på henne inåt så att hon inte skulle fundera på om hon kunde resa sig/bocka och det tog faktiskt inte jättelång stund innan hon kände sig övertygad om att hon behövde jobba idag trots allt... Hon blir ju väldigt testig när hon inte gått på ett tag, och T har inte ridit henne på länge heller sa hon, och då blir hon alltid värre eftersom hon kommer undan med en hel del med ägaren. Nåja. Efter vi tagit oss igenom den lilla oenigheten så blev hon riktigt fin. Mjuk i sidorna och följsam med ett bra stöd i en lagom låg form. Vi jobbade med lite öppnor och slutor som fungerade rätt så bra.

Jag får dock erkänna att jag blev lite spänd inför galoppen eftersom hon bråkade redan i traven, men förutom fattningen (som dock var åt vänster, det vi brukar vara bäst på) som var katastrofal så gick galoppen väldigt bra. Hon var lite väl pigg och stark men något annat kan man ju inte riktigt vänta sig när hon stått så länge. När man väl galopperar är hennes galopp helt underbar! Hon är så jäkla stark i galoppen så man riktigt känner hur bra den är. Samma jobb i galoppen med lite öppnor och slutor. Efter en diagonalsluta fick jag göra ett enkelt byte till högern. Högern är våran bråkiga sida men tack vare att jag inte fick reda på att jag skulle fatta ny galopp förrän jag precis brutit av till skritt så hann jag inte fundera och fattningen blev riktigt fin. Samma jobb i höger och sen en skritt paus efter några till enkla byten. Så skulle vi prova några riktiga byten men det gick inte alls. Det var alldeles för längesen jag gjorde sånt och hästen har dessutom gått massor med förvänd innan värmeuppehållet. Så T drog fram en cavalettibom och så fick jag byta över den.

Det är ju lite intressant att sitta med långa dressyrläder på en häst som man vet ÄLSKAR att hoppa och man VET kommer ta ett rejält språng över. Speciellt när man inte vet hur hon kommer reagera av att man kommer fastna totalt i munnen på hästen i det språnget, eller om hon kommer vilja bralla av sig efteråt. Hmm... Men det var ju bara o göra. :)

Och hoppa det gjorde hon. :D Men bytte gjorde hon också och sa man bara "woah" efteråt så stannade hon så snällt så. Vi gjorde det ett par gånger och eftersom det funkade varje gång så avslutade vi passet och bestämde att vi borde hoppa henne snart. För OJOJOJ vad glad hon blev! Det var som att sitta på en helt annan häst. Haha. :D Hon ääääälskar att hoppa vilket tyvärr hennes ägare inte gör. Så då får man väl ställa upp? :)

Det var SÅ skoj att få rida Jada igen. Och åh vad jag hoppas att jag får göra det lite nu fram över. Tycker att ägaren kan få mycket att göra i skolan eller nåt o inte hinna med själv. :D


Iaf... Blev kvar ett tag o hjälpte till med lite ditten o datten. Gjorde iordning sötponny för sin lektion o linade honom lite. Bytte sen med T som passade på att rida Monet i "pausen" hon hade mellan mig och ponnylektionen, så att hon fick ponny och elev, och jag tog Monet och pysslade iordning och ställde in. Jag får en sjukt bra rabatt för att jag hjälper henne lite. Det är ca $250 i månaden jag sparar. Så jävla värt för mig som älskar att pyssla o dona i stallet. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback