ta en Ökad trav!

Jag önskar av hela mitt hjärta att jag kunde ta med Piri till USA. Eller att han kunde vara min- NU! Åh vilken häst! Det går inte att beskriva med ord vilken fantastisk varelse det är. Även om jag försöker ungefär hela tiden. :)

I fredags var det lektion igen. Minns inte så mycket av min framridning förutom att det kändes rätt så bra från början. Sen började vi jobba i trav och att verkligen få igenom ställningen i högersidan vilket han inte alltid vill om han inte får förböja sig eller något annat som underlättar för honom. Fick kläm på honom och fick gå ut på fyrkanten och hålla kvar ställningen och tänka lite svag svag svag bogen in med inner bak mellan frambenen. Byta varv och åt vänster var det istället svårt att hålla honom så han inte bara trampade ut med höger bak istället för att ta i med bägge. Mycket att parera men bra blev det!

Sen vidare med att få ordentligt tryck i traven och hålla formen och lösgjordheten. Svårt svårt svårt då han nu är så jäkla känslig att minsta lilla man gör så blir reaktionerna så stora från honom. Dels när man gör saker man inte vill göra för att man inte är annat än en glad amatör, men också när man måste korta upp tygeln för att man är så kass på att hålla den på rätt längd... Då blir det spänt o så måste man hitta rätt igen innan man kan jobba vidare. Fin blev han dock och det är en härlig känsla när det släpper. :)

Upp i galopp och ganska omgående börja samla den. Vid det laget var han så med att jag kunde variera galoppen mycket enklare och utan att tappa honom, vilket underlättade. Fick tänka mot piruettgalopp och även börja göra lite snävare vändningar och sen ut på större volter i arbetsgalopp och ibland mellangalopp och så tillbaka till den samlade galoppen igen. Piri var så jäkla fin och det var plötsligt rätt så enkelt att samla honom och när jag ville ha fram honom igen var det verkligen med bibehållen balans och allt vad man ska ha med sig. ;) Vändningarna var väl inte lika fantastiska men här o där blev de riktigt bra! Fick gå in på diagonalen sen och vända mot kortsidan jag kom ifrån och då blev vändingarna lite bättre. I högervarvet sen var det lite svårare som det alltid är. Samlingen var dock bättre än den brukar och han var lika lättreglerad, bara att vändingarna inte blev lika bra. Men vi kämpade på och tillslut fick vi till några riktigt bra.

Gick ner till trav igen och WOW vilken trav jag hade! Så då tyckte Lena att jag skulle gå in på en diagonal och prova en ökad trav. Det var bara att satsa och jävlar vad vi for iväg! Tog en till tillbaka och då var Piri verkligen med på noterna och bjöd på en ökning som verkligen inte går att beskriva! Jag flängde nog som en vante men blev ändå faktiskt tårögd av känslan. Haha.. :D JISSES!!!!!! Det är SÅ det ska kännas! Jäklar vilket kraftpaket han blev och det kändes som att vi tog diagonalen på typ 3 steg! Och det bästa var att tom Lena applåderade, och det gör hon inte ofta! ;)

Med det avslutade vi såklart eftersom han varit så otroligt duktig! I både galoppen och traven. Piri var så nöjd så nöjd med sig själv och det var såklart lite extra roligt att folk faktiskt sett det hela också. ;) Skrittade av honom ute i solen och kände euforin sprida sig. :) Det galoppjobbet var nog det bästa jag gjort. Det var så ENKELT att rida och så ROLIGT! :)


Så på lördagen bestämde jag mig för att jag inte skulle rida sämre bara för att jag red själv utan verkligen tvinga mig att ta mig igenom allt så att han kändes BRA! Det började väl mindre bra, eller han var helt ok i skritten o traven men sen när jag fattade galopp var han spänd som en stålfjäder. Stenhård nacke och bara studsa upp o ner istället för att gå fram för skänkeln. Hade det på känn eftersom han gått dubbla pass två dagar på raken så det var bara att ta itu med det. Mycket tempoväxlingar och hela tiden fram fram fram till handen. Hopplöst att det blir så men jag vet varför, vilket dock inte är något jag vågar skriva här, eftersom jag inte vet vilka som läser. ;) Lossnade gjorde han dock tillslut och sen blev han finare och finare. Det var helt klart ett av våra bättre egna pass. Efter vi tagit en skrittpaus tog jag lite trav med att få igång bak men ändå lyckas behålla en bra takt och tempo. Tog galopp sen och testade lite samling igen men inte lika mycket som på fredagen. Piri lossnade bara mer och mer och trivdes verkligen med jobbet. Provade även lite serpentiner när jag kände att jag hade honom så bra och det fungerade väldigt bra. Han var sådär härligt lätt att reglera igen och det var så gött att kunna komma dit SJÄLV! :)

Tog lite trav igen och ojojoj så fin han kändes. Sidvärts flöt på, jag kunde reglera tempot, bakkärran var igång och formen kändes riktigt fin. Hade verkligen inte tänkt prova någon längning alls, men kunde inte låta bli och satsade på en ökning igen. Vroooooom!!!!!!!!!!!!!! :) SÅ FIN han var! Kändes bra att få visa upp det för några som tittade också. En självförtroendeboost helt enkelt! Vi skrittade ute igen och sen fick han äta gräs en stund innan vi gick in. Ojojoj vad jag INTE vill flytta ifrån honom. Fick många snälla kommentarer från stallkompisar också, en sa "jag visste inte ens att han kunde gå så bra!!!" - det värmer så mycket men samtidigt så kan jag inte säga annat än att det är 100% Piris förtjänst.

Nu har jag bara två pass kvar på min älskade lilla lurv. Måtte han hålla tills jag kommer hem igen, för då SKA jag köpa honom, jag gör nog nästan vad som helst för det...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback