Dag 22 – Det här upprör mig

Människor är det enkla svaret på den här frågan. Människor upprör mig. Och ja, i kategorin människor ingår jag själv, jag blir upprörd över mina tveksamma handlingar alltför ofta. :P

Jag blir upprörd när jag som idag läste igenom nyhetsbrevet från Amboseli Trust for Elephants nere i Kenya, hur tjuvskyttet visserligen minskat lite sedan två tjuvskyttar sköts ihjäl i höstas, men att det fortfarande är ett stort problem runt parken eftersom priset på elfenben är så högt. Jag upprörs inte så jättemycket av själva tjuvskyttarna, de gör vad de måste bara (oftast), det som upprör mig är att det finns folk som vill köpa elfenben. Att såpass mycket människor är beredda att betala hutlösa summor för en produkt som utrotar en av de mest magnifika arterna på våran jord. Tack o lov blir jag lite mindre upprörd när jag i samma nyhetsbrev får läsa om en stiftelse som bidragit med pengar och bilar så att de kan ha patruller ute för att skrämma iväg tjuvskyttarna...


Jag blir upprörd när folk inte bryr sig. T ex när folk väljer att fortsätta skräpa ner våran jord och miljö genom att fortsätta använda bindor och tamponger när alternativ finns, för att alternativen verkar lite småäckliga.

Jag blir upprörd varje gång jag är i stallet och ser gamlingarna där och deras idiotiskt tjocka bakben.

Jag blir väldigt upprörd varje gång jag är på animal sheltern och går förbi karantänlängorna och får se alla stackars pitbulls som ganska uppenbarligen använts till kamp.

Jag blir upprörd när folk skriker sig hesa om hur hemskt det är med päls, medan de inte ägnar någon större eftertanke till våra vanliga produktionsdjur. Visst har inte minkar eller pälsrävar det sådär överdrivet jätteskoj. Men hur tror folk att det är att vara slaktkyckling tex? Eller värphöna? Eller konventionell gris? Eller mjölkko? Det är i väldigt väldigt väldigt många fall inte så lattjolajban det heller. Vad är egentligen skillnaden på spaltbox och burnät? Jag ser faktiskt ingen större skillnad...


Och kopplat till det ovan så blir jag väldigt upprörd när folk inte är beredda på att betala för att våra djur ska ha det bra. Eller när de helt enkelt låter bli att betala för ekologiska produkter för att de tex inte litar på EU eller KRAV, utan att ha en aning om vad skillnaden mellan konventionell och ekologisk är för just den produkten.

Jag blir upprörd på Japan och deras valfångst i "forskningssyfte" där man på helt ovetenskapliga grunder bestämmer att man måste döda valar för att komma fram till saker som inte går att få fram genom att döda valarna.

Jag blir upprörd på de som anser att människor har en större rätt till våran natur än vad våran naturliga fauna har. T ex de som inte anser att våra 4 "stora" rovdjur ska få finnas i tillräckligt stort antal.

Jag blir så upprörd att jag nästan blir tårögd när jag tänker på alla stackars valar och delfiner som hålls i fångenskap under ganska vidriga förhållanden och att showerna kan fortsätta driva runt en såpass tveksam industri. Och att det är sånt otroligt hyschhysch över det negativa utan någon möjlighet till dialog så att man kan förbättra det hela.


Jag blir upprörd över Sarah Palin och en hel hög med idioter till "politiker" i det här landet. De är så pinsamt clueless att man blir mer än mörkrädd, mycket mer än mörkrädd, speciellt som folk faktiskt jublar åt dem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback