Så mycket roligare!

Jag har äntligen kommit igång med ridningen igen och har ridit några pass det sista, och tänka sig att det går bättre och bättre! Vi har fokuserat jättemycket på mig och att jag ska hitta rätt på den stora klumpen till häst och tänka sig att det ger resultat. ;)

Gramanen är min nya bästis, något som jag kanske inte är överdrivet förtjust i men samtidigt så får det ligga på Tamaras samvete. Jag är långt ifrån någon stjärna men så illa rider jag inte att jag borde behöva den på en häst som Monet. Nu har hon iofs en bakgrund som inte är helt okomplicerad och jag är ganska övertygad om att det ställer till det en HEL del. Med gramanen och fokuseringen på mig så har det iaf lossnat väldigt. Och jag slipper faktiskt använda gramanen, den är där, och den är såpass kort att den hjälper när jag behöver den, men den är för det mesta slack nu åtminstone.

Hon rör sig ju massor och är rejält svår att hänga med på innan hon jobbar riktigt ordentligt, och dessutom så vill hon helst bara köra upp huvudet och älga iväg i 190, varpå jag inte får ta i henne för att få tillbaka henne. Skitlätt, jag lovar! :P Det är mest en massa runttrixande i skänkelvikningar, öppnor och slutor för att hela tiden fånga upp utan att behöva använda handen. När det funkar och hon lyssnar börjar det bli roligt, och där hamnar vi allt oftare nu.

Så idag fick jag välja mellan lite hoppning på Dreamy eller dressyr på Monet, valde dressyren då jag fick en känsla om att det skulle vara roligt. :P Det gick bra igår och det kändes som att vi nog var på g att lossna lite mer ihop nu. Hon kändes skitfin redan från början. Skrittade länge och sen när vi kom fram i trav var det visserligen lite hastigt först men hon var mer ihop, hon var inte 3 meter över tygeln och försökte inte ta sig dit heller. Det gick att med relativt små medel plocka ihop henne lite i formen utan att förlora kraft och få till något som kändes ganska trevligt. Wow!

Så lite fram o tillbaka i olika varv på volt och "fyrkant" (red inne på hoppbanan så det blir ju ingen fyrkant direkt) och det kändes bättre och bättre. Skulle sen fatta galopp vilket först blev ganska katastrofalt innan jag fick ihop henne och vi fick till en skaplig fattning och att jag sen hade en riktigt trevlig galopp. I högern!!! Så lite samma där med volt och fyrkant, sen skulle jag rida en båge och fortsätta försöka stärka henne i förvända, blev ett par ofrivilliga avbrott pga ryttarhaveri, sen bjöd hon på ett perfekt enkelt byte innan vi tillslut fick till det riktigt bra två gånger.

Skrittpaus och över till vänstern, fattningen blev super och galoppen likaså. Stallägaren hade kommit ner på besök till ridbanan och det kändes så BRA att kunna sitta där och faktiskt bara sitta där och rida. Hon var bättre på hjälperna än hon vart på riktigt länge och bågarna med förvänd fungerade såklart bra eftersom det är det starka varvet. ;) Avbrott som blev super och vilken trav jag fick! Åh vad fin hon är då. Hon tog tom halvhalterna vilket var ganska trevligt. ;) Avslutade ganska fort och tog en lång avskritt i det underbara kvällsvädret på en mycket nöjd häst.

Nu är det bara o hoppas att vi fortsätter såhär och att vi faktiskt kanske börjar hitta varandra. När hon är som idag är hon rolig att rida, eftersom man faktiskt får rida och inte bara bråka. Det är myyyyycket kvar men med tanke på vilken katastrof det varit så är jag rejält nöjd. :)

Kommentarer
Postat av: Sara - En talanglös dressyrryttares bekännelser

Vad härligt det låter! Hoppas, hoppas att det lossnar nu och att du får ha lite mer kul på hästryggen igen!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback