Snabba vändningar

Jisses vad mycket som hänt i stallet utan att något egentligen har hänt alls... :P

Det började med att Tamara bestämde sig för att hon ska sälja Monet, hästen jag brukar rida. Hon har pratat om det förr men det har inte hänt något mer än prat. Men nu verkar det som att det kommer bli av. Hon anser att Monet är för stor och tung, för svår och för mycket problem med för att det ska vara värt att behålla henne. Hon hoppas på att kunna sälja henne för en ganska god summa till någon hunter/jumpermänniska. En vän till henne som är hopptränare skulle nog kunna hitta en lämplig köpare, tyvärr är den tränaren iväg och tävlar på östkusten nu och blir borta i ett par veckor. Men annars är det ganska snabba ryck.

Jag tycker ju väldigt mycket om hästen, bara inte att rida, så det är lite blandade känslor. Planen är att få in en eller ett par läromästare i hennes ställe, så då blir det förhoppningsvis helt klart till det bättre. Även fast jag gärna skulle fortsätta min sitsträning på henne, det ger resultat vill jag lova!

Red första vanliga passet på länge igår, eller vanliga och vanliga... Vi red väldigt amerikanskt, provade för att se hur hon skulle reagera så att folk faktiskt kan provrida henne. Så i princip ingen kontakt och så rida runt i friskt tempo. Hon var väldigt nöjd med det hela, och jag med som slapp jobba (tufft pass med min PT dagen innan så...). ;)

Ska försöka se till att pappa kommer med ut nångång i veckan och fotar, så att jag kan få lite bilder på henne och mig innan hon försvinner. Om hon nu försvinner...


Sen hade kära T även fått för sig att vi behövde flytta. Hon får lägga ner en massa extrajobb på anläggningen vi står på nu och känner inte att hon får tillräckligt tillbaka för att det ska vara värt det. T ex så sliter hon som ett djur för att få underlagen bra, och så tar hälften av de inackorderade dit egna tränare och betalar liksom inget extra för att T slitit med det... Dom flesta ställena här tillåter inte ens att externa tränare kommer till anläggningar där tränare redan finns på plats, så ja.. Frustration kan man säga!

Jag och en av Ts andra elever/hästägare var väääldigt ledsna över flyttankarna, för vi älskar verkligen gården vi står på nu. Visst är den skruttig och behöver en hel del jobb, men vi älskar den! Så vi försökte få T att ta ett extra, ordentligt och väldigt ärligt snack med gårdsägaren för att se om en lösning kunde finnas. Hon gjorde det, dock fast besluten om att ingen lösning fanns, men tänk att det gjorde det! Ägaren förbjöd oss mer eller mindre från att flytta. :D Så tack o lov blir vi klar! Rundkorallen ska fixas i veckan och sen ska de börja fixa iornding boxarna + fållorna. GÖTT!

Sen kom dessutom den senaste av de inhyrda externa tränarna och pratade med T igår, när den externa var färdig med sina träningar, och frågade T om hon verkligen var ok med att hon kom dit. Så de hade ett bra snack om det och det ledde även till att den externa tränaren ska hjälpa till att få igång ett "ponnyprogram" som T velat få igång länge. Ponnyträning och ponnyryttarträning är ganska värdelös här, så T vill starta igång något ordentligt och har backning från ett par håll men behöver mer backning och några ponnyer för att det hela verkligen ska kunna ta snurr. Den här externa tränaren har efterlyst något sådant och hörde att T kanske var på g, så hon backar nu också och hennes dotter ska rida för T. Och så sitter hon på styrelsen för något jag inte fattade vad det var, men det var iaf good shit för T att ha någon på den styrelsen bakom sig... :P Summan av den röriga kardemumman är iaf att T nu fått igång sitt ponnyprogram. :P


Ahh.. Längtar till tisdag då jag ska ut igen. Ska passa på att plocka lite blodapelsiner... De börjar bli mogna nu... :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback