Ridning och kändishäng

Det har blivit en hel del ridning som vanligt när jag är här i amerikat. Förutom första dagen då jag red själv så har det bara blivit dressyr och ingen western, tyvärr för western är ju så skoj! Har dock ändå fått rida min kära Dreamy men ja, inte western. :P

Stora Monet har utvecklats massor sen i somras. Hon är starkare, stabilare och kanske framförallt snällare och mer arbetsvillig (vilket säkert har med de första två att göra. ;) ). Vi har haft en väldigt lyckad sitsträning på lina, en ganska misslyckad dressyrträning och sen några väldigt lyckade dressyrträningar. :) Hon blir riktigt rolig att rida när hon är ihop även om jag har lite svårt att få henne dit eftersom det är så annorlunda från hästarna på K.

Idag skulle vi ta ännu en träning, T ville det eftersom hon inte ville att en annan elev skulle rida och förstöra det vi byggt upp nu i några dagar. Haha. :P Tyvärr hade hon dock en sko på snedden så det blev att fixa iordning Dreamy istället för lite hoppning! :O

Blev alldeles nervös redan innan vi börjat eftersom den andra tränaren på gården hade hoppträning, och ja... Vad ska man säga om henne och hennes elevers ridning egentligen? Att det är intressant? Snällare hästar som ställer upp trots rätt så förfärligt gräslig ridning får man dock leta efter. :P Tamara förstod dock min nervositet och vi körde på sjukt låga krav. :) Började med att bara trava och galoppera runt, i ett lugnt och balanserat tempo. Bara det var ganska skoj för lugnt och balanserat är inte alltid Dreamys grej. ;) T skrattade lite åt oss för andra elever KAN INTE få henne att gå så lugnt, men för mig gick det väldigt smärtfritt. Hoppningen sen gick också väldigt bra. Liiiiitet kryss på volt bara med att få rätt galopp efter. Även om krysset var mini så hoppar Dreamy med väldigt mycket rygg så det känns alltid mycket större, så det var skitkul att faktiskt få känna att man hoppade igen. :) Både jag och Dreamy sken lite som solar. :) Så jävla surt att jag är så fruktansvärt hopprädd, för det är så jävla kul! :)

En annan rolig stallgrej är att jag nu fått hänga lite mer med Kathy, mer känd som Mrs McCluskey i Desperate Housewives. Kul var att hon kom ihåg mig från förra året och även om hon inte kan mycket om ridning var det ganska skoj att hon berömde min ridning och knappt kände igen Monet häromdagen för hon såg så fin ut när jag red. Haha. Idag pratade vi istället om elefanter i fångenskap medan vi väntade på att det skulle bli dags att ta ut hennes lilla nyköpta 3åring för lite arbete i roundpenen. Känner mig faktiskt lite ball som är tjenis med en two time Emmy winner, som man skulle sagt här. ;)


Nästan pinsamt litet, men alldeles lagom stort för en hopprädd person som inte hoppat på över ett år! ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback