bra / dåligt

så dags för hästsnack igen. :D
gårdagens lektion på mejram gick helt ok. inga direkta framsteg eller så men inga större problem heller. i galoppen måste jag få upp innerhälen lite o kunna hålla om mer med den skänkeln utan att hon blir förbannad. blir hemskt bra när det fungerar men det är fan inte lätt. :P speciellt i vänster, jag har ju så himla bra kordination i min vänstersida! ;)
sen så är det så svårt, för jag ska ju försöka pressa fram mer ur henne hela tiden nu, men samtidigt så ligger vi hela tiden o balanserar mellan att inte lyckas få mer ur henne och att det går för långt så att jag tappar allt. men det är väl bara att kämpa vidare så kanske man hittar det nåndag. :D hon var himla fin på slutet o låg väldigt fint på bettet o jag hade fullt sjå med mitt vanliga problem att inte låta tygeln försvinna ut. :P

sen fick jag ridit lassemannen som var ack så konstig. :) är van vid lilla mejrams små steg o så hoppar man upp på den där klumpen. :D men samtidigt trevligt att rida honom igen. :) sen kunde jag sitta o njuta av lite mackor o titta på jossan när hon red söta lavendel. skulle sedan vara kvar en stund för att jobba lite o hann även med att putsa av mejrams grejjer ordentligt. jossan var kvar med mig o också o hjälpte till med fodring o sånt. trevligt trevligt!

åkte hem för att försöka komma ut o dricka öl men somnade på soffan istället. så rolig är jag! :D

så idag var det stora tävlingsdagen o jag vart nervös som ett as, hade sovit riktigt dåligt hela natten o sånt dumt o jobbigt. borstade iordning mejram o tog tag i knopparna. hade flätat igår men flätade om dom flesta. blev inga snygga knoppar dock, har legat av mig, o så är hennes man skitsvår att knoppa, måste börja rycka den ordentligt. :P

var där i såpass god tid att jag aldrig behövde stressa vilket var otroligt skönt! så in på framridningen och mejram var lugn o härlig. första titten på dommarbordet var hemskt läskigt men hon kom över det snabbare än hon gör annars, när det ser ut som det alltid gör. :P puckohäst! :) hon kändis finfin så när det var dags för oss kändes det helt ok ändå! o ritten kändes också helt ok! hade väl inget tryck i henne men vi kom igenom utan stora missar. halterna ÄR ju inte bra, och travökningen är svår för det är svårt att få till det bara sådär, o galoppökningarna blir bra, men upptagningarna dåliga. o lite sånt. men var ändå nöjd!

i andra ritten försökte jag trycka på mer, efter tips från lena. kändes som att det blev på bekostnad av annat, men egentligen bara samma problem som i första svängen.

var himla nöjd med oss, för mycket bättre hade vi inte kunnat göra i dagsläget, så det kändes så himla bra! men så får man sina protokoll o så blir livet så himla tråkigt. för man får ju inte poäng efter att jag sitter på en mejram. och bedömningspunkterna fungerar ju inte alltid så bra för oss, för vissa delar som är BRA är inbakade med sånt som är DÅLIGT o då blir ju poängen dåliga. så 54,80% nånting i första och 54,48% i andra. surt eftersom jag i andra varvet hade fått ett styck vit rosett om jag bara fått 55%........

så då gick jag runt o surade istället o hatade att jag ställde upp när jag vet vilken dålig förlorare jag är samt tänkte att en läromästare vore absolut helt underbart. försökte också tänka att vi gjorde vårat bästa o det är som det är när man sitter på en sån häst, men lyckades inte komma över det. men innan jag åkte så hade jag ett ganska givande samtal med en i personalen. och hon fick mig faktiskt att inse att det VAR bra gjort av oss!

så jag satte mig i bilen o bestämde mig för att kika närmare på protokollet, såg då något som jag missade vid första titten, 7:or i bägge på programmets korrekthet! det lyfte otroligt. haha. trodde inte jag hade någon sjua alls vilket alltid är tråkigt så har jag det på koeffen! det i kombination med personalens peppning fick mig att åka hem nöjd!

sen somnade jag på soffan igen. :P nu ska jag försöka ta tag i projektarbetet så det blir klart.
men först en idolbild eller två! tyvärr ville hon inte alls bli fotograferad o stod mest o visade upp sin vackra underhals. :P

image153

jag brukar ju säga att hon är vacker från nacken o fram! <3
image154

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback