d.ö.d.

jag jobbade ju ute på K idag. alltid trevligt att vara där o jobba faktiskt. marie (stallchef) är en rolig prick o man trivs så bra där ute. jag mockade dock lite extra långsamt, huuu vad jag inte är van vid att mocka i spån, o dessutom är det ju alltid svårt att mocka när man inte är van vid den hästen... men det gick bra ändå!
fick ut o gå med salmiak också i en halvtimme i hettan, men han var supersnäll vilket förvånade mig lite då han stått o bockat som en tok i boxen. stackarn. haft boxvila LÄNGE!!!! först halt vanligt o sen under tiden går han o får en fraktur på hovbenet. men han är på väg uppåt nu igen så vi får hoppas att det går vägen! :)

sen hade dom ringt från slakten o sa att dom skulle komma idag. bläää.
det var för wasabi, han blev utdömd någon vecka sen, så många hältor och inget att göra åt det längre. wasabi är lite speciell också. VÄLDIGT rädd om sitt huvud, så när slakten kom o han skulle prova o se om han trodde det skulle gå att bulta så får wasabi nästan panik, så han tror inte att det skulle gå. så händer något o wasabi trillar nästan omkull, skitskumt, men han hade fått en VÄLDIGT stor dos lugnande så kanske satte det in av stressen... och då kunde gubben iaf hålla för ögat o klappa på pannan utan problem, så han tyckte vi skulle prova.

marie går ut med wasabi och slaktaren, jag hämtar en hink vatten och kommer ut PRECIS när det säger pang (fast mycket tystare än jag trott) och wasabi trillar till marken direkt. sjukt vad fort det går. ställde ner hinken till dom o gick innan han hann snitta halsen på honom för att tömma blodet...

gjorde iordning Chutney åt Marie o gick till ridhuset med honom, då luktade det illa (järn typ) och jag såg tyvärr blodet.. men innan marie hoppade upp täckte hon över allt med gödsel. blä.

jag tror inte att jag smält det än.
att jag faktiskt såg wasabi dö idag.
jag har ju visserligen velat vara med, bara för att ha varit med någon gång, men det känns så ruskigt overkligt nu, fast inte särskilt hemskt.

underbara wasabi, nu är du på de evigt gröna ängarna som är alldeles flugfria, och galopperar o busar som aldrig förr med dina vänner som väntade på dig där.
vila i frid och vi ses igen!

Wasabi
e. Juventus - Amateur
1996 - 4/6 2007

image83

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback