I need your help!

Ok, nu är det såhär att jag behöver eran hjälp! min läsarstatistik är uppe igen och jag antar att många av er är djurmänniskor (eller iaf några). så gnugga geniknölarna lite åt mig är ni snälla! :D

Vi läser ju 3 kurser parallellt, en utav dom är en etologikurs ( = läran om djurens beteende). I denna kurs ska vi göra en egen etologisk studie. Vi får välja helt själva vad vi ska göra, vad för djur, vilket/vilka beteenden, metod, ja allt! Skitskoj är det men jag har inte en endaste liten idé om vad jag ska göra! Det enda jag vet är att det hade vart skoj att göra om hästar.

Men vad?

Har ni några idéer?
Behöver inte alls vara hästar och det behöver heller inte vara någon "färdig" idé, utan bara vad som helst!

HIT ME! :D

Kommentarer
Postat av: pernilla

jag hade nog valt att göra om sterotypa hästar,
eller kanske stressade hästar like mejram?

Postat av: lizan

jo jag tänkte det med- men sen kom jag inte vidare med tanken. om stereotyper alltså. ridskolan har bara en dessutom (krubbitare).
mejrams stress är ju så svår, för samtidigt som hon stressar så är hon helt lugn. så där visste jag inte heller hur jag skulle gå vidare.

2007-09-18 @ 19:40:23
Postat av: Sandra

Min etologi tyckte att humbolt pingviner var värda att studera för de skulle tydligen ha en del märkliga beteende för sig. Jag höll dock på och somna när jag studerade dem! Men så vart vi i borås o gjorde etologiska studier på aporna. Det var faktiskt väldigt underhållande. Trots att vi stod där i ösregnet.

2007-09-18 @ 20:47:01
Postat av: Sandra

*Min etologi lärare ska det stå

2007-09-18 @ 20:57:21
Postat av: lizan

jo fast jag ska ju inte bara titta på dom och se vad jag ser, utan jag ska ju ha en tanke bakom det hela! ;) fast inte för mycket tanke heller, ska ju inte lösa några stora problem om konstiga beteenden. men nån tanke ska jag ju ha om vad jag vill se och varför jag tror att det är så eller hur det ändras om man gör si eller så eller blablabla. :P

2007-09-18 @ 22:06:37
Postat av: Sandra

Hitta ett djur och studera i två (eller fler) olika miljöer...

2007-09-19 @ 12:13:09
Postat av: lizan

du menar tex studera hästen i hagen och i boxen? eller två olika hagar? eller hur menar du? :D
och vad ska jag studera? och varför? att bara titta när hästen går där i hagen är inte så intressant om jag inte kommer på något kul beteende att kika efter. eller om man har ett djur med något stereotypt beteende. men piri krubbiter inne men inte ute, det vet jag ju redan. o några andra hästar med stereotypa beteenden känner jag inte. :( (eller ja, det är ju bra att jag itne gör det! :D)

2007-09-19 @ 17:30:04
Postat av: Sandra

Jag vet inte, förslaget var liksom bara att studera beteenden i två olika miljöer eller kanske två olika individer i samma miljö. Då får man kanske nått som man kan jämföra med och bolla fram o tillbaks med. Eller nått :P

2007-09-19 @ 20:47:07
Postat av: lizan

hade jag haft lite större frihet hade man ju tex kunnat kolla hur en häst påverkas av att tex 1. stå inne 2. stå i liten hage 3. stor hage 4. stor hage själv osv. men då skulle man ju behöva låta hästen göra det ett tag osv o då blir projektet alldeles för stort. kanske kan man kolla stress eller så vid olika typer av fodring? hmmm

2007-09-19 @ 21:35:01
Postat av: karro

du kanske skulle kunna studera huruvida hästar som står i box vs spilta verkar må/beter sig. fast det kanske blir lite svårt, det beror väl lite på hur stor uppgiften ska vara.

2007-09-20 @ 22:17:41
URL: http://karriedoll.blogspot.com
Postat av: lizan

karro- jag tänkte också på det, men jag tror att det blir för svårt. dels för stort och sen dom stallen jag känner till med spiltor har ju boxar också, o dom som står i box är ju dom som inte trivs i spilta. man skulle ju behöva ställa samma hästar i spilta och sen i box. annars kan man ju inte jämföra så mycket eftersom olika hästar beter sig olika.
att det ska vara så svårt! :P

2007-09-20 @ 22:28:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback