uppsala tur o retur

i onsdags fick jag gå upp i ottan (på allvar, klockan ställd på 5:15) eftersom bussen till Uppsala skulle åka 07:30. Var nära att skita i allt och få två extra heldagar till plugg inför tentan men tänkte att dels blir det kul att åka iväg med klassen och dels så KAN ju faktiskt föreläsningarna där ge en ett o annat... så duscha, fixa frukost, packa det sista o ge grisarna massor med mat o åka iväg.

sov sedan större delen av resan upp. läste lite också o snackade skit med folk. har faktiskt en himla mysig klass! vi åkte direkt till ultuna där vi började med lunch, och fyyyy ett så förvirrande lunchställe! :D men gott var det iaf och vi kunde gå iväg till föreläsningssalen..... som tyvärr låg i huset där allt luktar döda djur eftersom dom gör alla dissektioner mm där... mums! onsdagen var väl inte dödskul kanske. skelettanatomin (däggdjur) var väl kul men det är mest för att man kan det mesta tack vare hästarna. men annars vet jag inte hur givande det kändes. sen vid 17tiden så in i bussen o åka till in till vandrarhemmet som tack o lov låg mitt i stan! sen var vi ett helt gäng som bestämde oss för att gå o käka på den grekiska restaurangen jag var på en gång med bukemänniskorna. kändes som att dom hade gjort om men gott var det ändå! mötte sedan upp med några fler o gick o tog några öl på nåt sunkigt hak som dock var nära hem. vad vi märkte när vi gick var dock att det låg ett trevligare, större o billigare ställe ännu närmare hem........ nåja, då vet vi till nästa gång! ;)

gårdagen kändes såååå mycket mer givande! bra föreläsning om tarmsystemet och skillnaderna mellan de olika djurslagen. mycket som föll på plats! fick även förklarat för mig vad som hänt med Amandas tarmvred där dom sa att tarmen lagt sig över mjälten. han tyckte att det nog inte är riktigt sant, utan att tarmen hamnar i kläm mellan mjälte och antingen magsäck eller väggen, vilket kändes mer logiskt eftersom det då är självklart att det avhjälps med svält! nåja... sen hade vi om fortplantning o säkert något mer innan vi åt lunch, dock inte lika förvirrade idag! sen tillbaks för att höra lite om stressforskning o sen få mysa med getterna som bott på ultuna typ alltid för olika forskningsprojekt. såååååå sjukt söta! deras små mular var ju nästan det underbaraste jag någonsin klappat på! åh! sen var det dags att gå till det illaluktande på allvar. dissektion! mink och råtta!

minken var rätt äcklig eftersom den redan var flådd.... men kul var det o vi hittade nog allt som skulle hittas! fick ta lite luft nångång eftersom det blev lite väl länge med näsan i minken.... skönt att det inte var äckligt trots att det var blodigt o sånt! sen skulle jag skära upp råttan, första gången vi gjorde något som faktiskt hade päls! men det var inte så farligt det heller! där var vi dock trötta o lite stressade så vi öppnade mest o tittade o sen slängde. :P det som var ännu roligare var dock att vi fick dela rum med några vetstudenter som kikade på musklerna på en flådd katt, shit vad coolt! sen kom dom med en gammal hund, som ligger i sprit o fryses mm i flera år! återanvänds eftersom ALLT var utmärkt på den! men den var lite äcklig, alldeles vit-silvrig i färgen.. såg ut som en tvättäkta alien!

sen var det dags att åka hem. mer sova, plugga o snacka skit. sen bila hem o sätta mig vid datorn. har nu nämligen gått på mitt nya uppdrag som moderator på buke. haha. får väl se hur det går! :D

Kommentarer
Postat av: Sandra

Jaha, då vet jag vem som ska få skära i mina råttor om det dör av okänd anledning ;)

2008-02-22 @ 18:48:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback