Dålig planering?

Jag borde egentligen lägga in lite bilder på datorn och skriva lite om våran sightseeing tur som gick via Pacific Coast Highway genom Malibu ner till Venice via Santa Monica, sen tillbaka till Santa Monica för pierbesök och sen in till Beverly Hills med Rodeo Drive och Beverly Wilshire för att sedan avslutas i Hollywood med turistfotande av skylten, stjärnor på walk of fame och handavtrycken utanför chinese theater såklart. Men jag har ingen lust. ;)

Eftersom Maries kompis som är här vill till både Disneyland och Vegas, och Marie tagit ledigt de första dagarna i januari, så tänkte vi att vi tar Disney den 1a som vi brukar, och sen Vegas 2-4e. Och egentligen fanns det inget annat sätt att göra det på om vi skulle hinna med bägge eftersom Marie jobbar nu i mellandagarna. Men så först kom jag på problem nummer 1. Nyår är i år på en helg, alltså har folk mer ledigt än de brukar, eftersom folk annars i regel bara har ledigt den 1a, så bor man inte i närheten så hinner man inte åka till Disneyland över dagen den 1a, vilket innebär att det är en ganska bra dag att åka med inte alltför mycket folk för att vara röd dag. I år har folk dock en dag extra på sig, i och med att de är lediga lör-sön, och i vissa fall fredagen också... Men så kände vi att äh, det får gå ändå!

Sen kommer Marie till jobbet efter 3 dagars julledigt och en sjukdag och inser att hon inte alls fått ledigt de första januaridagarna vilket hennes chef sagt att hon skulle fixa. Ingen superpanik över det dock för det borde gå att byta/ge bort de passen till extrapersonalen som gärna jobbar fler timmar.

Sen ligger jag i sängen och kollar twitter och ser att både Disneyland och California Adventure var fullt igår. Idag inser vi att det är lika illa idag, trots att det regnar där nere!!! Det bådar INTE gott inför den 1a. Om det är fullt så att de alltså inte släpper in fler folk så är det INTE kul att vara där. 3 timmars kö till en enda attraktion är liksom inte roligt. Och vi kan egentligen inte riktigt byta på det så att vi åker till Vegas 1-3e och Disney den 4e, eftersom kompisen ska hem den 5e och måste vara på flygplatsen rätt så jättetidigt. Hem från Disney kommer man inte förrän vid 1-halv 2, efter ungefär 16 timmar till fots i parken, så den lösningen är inte direkt optimal.

Dessutom är det rätt så kallt i Vegas nu, inte för att det egentligen stör kanske, men jag hade ju tänkt ha en klänning jag inte kunnat använda än när vi festar där. Och det lär vara på tok för kallt för det! Boohoo! (ok, det här sista är bara gnäll för att jag ändå är igång o gnäller... ;) )


Nåja. Det löser väl sig.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback