5 is my lucky number

På riktigt så är faktiskt 5 mitt turnummer, på ett ungefär. Förr var det alltid 9 men sen börjad jag gå på hockey med en vän o min favvis hade nr 5 på tröjan, så då blev det ju såklart en ändring av turnumret. Numera brukar jag vela mellan 5 o 9 men tror att jag får byta tillbaka till 5!

Jag och Emelie fick våra genetiktentor rättade, hon fick sitt svar en bra stund före mig så det var nervös väntan. Dock ganska glad väntan för Emelie fick sin 5a så jag fick glädjas med henne! Sen kom äntligen mitt mail och mycket riktigt, en 5a åt mig med! Det var upplagt så att under kursen gjorde vi några uppgifter där vi fick extrapoäng som lades på tentan, så inklusive dom fick jag 34 utav 38 på tentan, inte så illa med tanke på det dåliga pluggandet! :D Har dock inte sett någon tenta så jag vet vad jag hade fel på, men det kommer väl!

Sen har vi i veckan även fått våra betyg i etologi 2, nervöst även då eftersom jag verkligen ville ha min 5a! Och jaooo, klart det blev en 5a! :D GÖTT MOS! :D

Så nu har jag fått 5a i alla kurser vi läst sedan betygen infördes, förutom fysiologin där det "bara" blev en 4a- en rätt så sur 4a eftersom jag bara var ett par poäng ifrån 5a på den tentan. Men så är det ju alltid! :P


Kvar att få 5a i är bevarandebiologin och exjobbet. Bevarandebiologin borde gå, tyckte de sa att det handlar om antal referenser på hemtentorna. Exjobbet blir ju lite svårare såklart men borde inte vara omöjligt. Ser fram emot bägge kurser och känner mig rätt så pepp inför vårterminen. Att jag är pepp inför bevarandebiologin är väl inte jättekonstigt med tanke på den underbara resan till Kenya som det snart är dags för! Det mesta är lite mer spikat nu och det blir 27 dagar där. Blir mindre tältning än jag räknat med vilket är najs, veckan vid kusten kommer vara helt sjuuuuukt underbar! Vilket paradis det verkar vara! Värmen får man ju helt enkelt bara överleva, och sen hålla alla tummar man har för att man inte blir sjuk. Weehaa vad jag längtar!!!!!!! Dessutom har vi fått en riktig jäkla stjärna att komma o prata med oss, han är "Chief Scientist and Vice President Conservation Science" på WWF USA och tackade ja till att komma och föreläsa för oss. Det är nästan lite synd att han är en sån höjdare, det blir ju svårare att få en bra kontakt inför framtida jobb o sånt käckt. Men det får helt enkelt gå! :)

Exjobbet hoppas jag blir skoj, får jag bara ihop mitt ämne och får tag i vetenskaplig litteratur så tror jag att mitt exjobb kan bli riktigt riktigt bra. Jag sätter ribban där iaf! ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback