Filmlistan

Den här listan fanns både som tips på blogg.ses huvudsida och så hade Matilda gjort den, så varför inte tänkte jag? Fastän jag egentligen inte tycker om film sådär supermycket! ;)


Komedi eller Drama? Den här är lite svår, för inget av dem om det inte är en jäkligt bra film. Men jag orkar sällan se en hel film om den är dålig, men jag ser nog hellre på en dålig komedi än en dålig drama. Är filmen bra spelar det nog ingen roll... Kanske att en RIKTIGT bra drama slår lite högre?

Skräck eller Romantik? Skräck väljer jag här. Romantik? Vad innebär egentligen det för genre? När jag var runt 15 brukade jag och mina bästa vänner hyra dåliga skräckisar och kolla på fredagar eller lördagar. Sjukt kul! ;)

DVD, Bluray eller VHS? Jag har ju bara DVD, men mamma o pappa köpte en blurayspelare i USA och JÄKLARNS säger jag bara! Vilken skillnad! Såg ju nästan fake ut för att det var så bra bild, haha. :D

Twilight-serien eller Stieg Larsson-serien? Får säga twilight här eftersom jag varken läst eller sett Milleniumtrilogin. Fast jag är inte längre så förtjust i twilight, jag gillade de två första filmerna, sen läste jag bok 1-3 och i 3e boken började jag tycka för illa om hela grejen. Haha. Vet ju inte hur jag ska göra nu, vänta på filmerna eller läsa boken... Hmmm... Filmerna var ju bättre utan att ha läst... Hmm....

Beck eller Wallander? Jag säger som Matilda, bägge är skit. Och jag kan aldrig hålla isär vilken som är vilken.. Tror jag gillar den som ska vara nere i Ystad mest, men där alla poliser ändå pratar Stockholmska... :D

Bio eller TV? Riktigt bra filmer så är det såklart bio, men annars TV så att jag kan pyssla med annat under tiden.

Filmen eller boken? Jag har nog inte sett jättemånga filmer som varit böcker, bara de stora serierna, typ Sagan om ringen o Harry Potter. Men helt klart böckerna i de fallen iaf! :)

Favoritskådespelare? Den här är lite svår också. Johnny Depp såklart, inte för att han är snygg utan för att han är briljant. Haha, och nu kommer jag inte på en endaste till bara för det? Leonardo DiCaprio är ju grym, fast jag har inte sett hans senaste filmer.... Hmmm...

Favoritregissör? Jag har rätt dålig koll på regissörer, det finns säkert fler som jag bara inte vet om att jag tycker om. Men den jag vet är Tim Burton, åh vilka underbara filmer han gör!

Bästa bok som blivit film? Sagan om ringen tror jag. Jag vet egentligen inte? Eller ja, favoritböckerna är ju Harry Potter, så ska jag säga dom då? Fast Sagan om ringenfilmerna är ju bättre? Hmm...

Vilken bio kollade du på senast? Sist jag var på bio var det eclipse som stod på schemat.

Film eller tv-serie? TV-serie får jag nog säga.

Vad skulle du helst göra- skriva en bok eller regissera en film? Skriva en bok, det har jag velat göra i många år. Jag vet bara inte vad jag ska skriva om! :D Men jag kom på en jäkligt bra början på en bok igår. Så jag ska skriva ner det och se vart jag hamnar sen. :D

Favoritfilm? American History X brukar jag svara på den. Och The Last Unicorn (som är såååå vackert tecknad) (och så kom jag på att den är ju en bok från början, men den har jag inte läst...).





När släpptes filmen? AHX- 1998, LU- 1982
Hur många filmrullar ger du filmen (max 5)? 5 såklart! På bägge!
Vem har gjort filmen? AHX- Skrevs av David McKenna och regisserades av Tony Kaye. LU- Peter S. Beagle skrev både boken och manuset, men den regisserades av Jules Bass och Arthur Rankin Jr.
Om filmen är en serie, vilken är din favoritfilm i så fall? Det är ingen serie, någon av dem. :P
Favoritroll i filmen? Derek såklart i AHX och självaste enhörningen i LU.
Såg du filmen på bio? AHX ja, LU nej, var lite för liten när den kom... ;) Vet inte ens om den gick på bio. :P
Finns filmen i bok? AHX vet jag inte, ibland gör det ju filmer till böcker. Men som sagt så var ju LU en bok från början.

Och till sist, vilken är din favoritscen i filmen? AHX- här tänker jag vara så tråkig att jag väljer när Derek blir arresterad. Dels är han så jävla het där (om man bortser från vad karaktären precis gjort och alla vidriga nazitatueringar ;) ), dels så är det en så viktig del av det hela, karaktärens totala grymhet liksom. Hur han flinar mot lillebror medans han går ner på knä, så sjukt nöjd med sig själv.
LU- det här är svårare tror jag, den är så vacker o bra hela filmen. Kanske när de räddar alla "magiska" djur från den hemska häxan? Eller jag vet inte... Allt! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback