Sportsligt imponerad

Jag har alltid blivit väldigt imponerad av folk som är väldigt duktiga på något. Det kvittar egentligen vad, jag blir verkligen awestruck (ok, jag vet, svengelska är skitfånigt.. men jag kom inte på något bättre ord, och tydas översättningar av awestruck var skräckslagen och vördnadsfull... jag tycker awestruck är bättre... ;) ) när jag ser riktigt skickliga människor utöva det de är skickliga på.  Ibland kan det nästa gå överstyr, att jag blir förbannad eller nästan känner mig lamslagen. För jag vill OCKSÅ vara sådär sjukt duktig på något, det är liksom inte rättvist! ;)

Basket är ju sporten nr 1 för mig och pappa här borta i USA. Det började egentligen som en kul grej, vi gick o såg en Clippers-Lakersmatch så jag kunde jävlas med en kille jag kände då som avgudade Lakers. Sen började pappa kolla på basket på riktigt och lära sig allt, så började jag göra det också och vips så var man ganska fast i det hela. Det passar mig, jag gillar sporter när det händer mycket hela tiden, är ärligt och schysst spel och där det kan vända fort. Tex har jag alltid gillat handboll, av samma orsaker, men basket är nog snäppet bättre. Fotboll tycker jag är dötrist, för det händer inget, alla bara kastar sig ner på marken och gråter så fort en annan spelare tittar på dem och det är sensation om bollen ens sparkas åt rätt håll. BLÄ så tråkigt. Hockey i Sverige tycker jag om, men NHL är verkligen inte samma sak.

Lakers hade förlorat ett par matcher och skulle iväg på 3 bortamatcher, en igår, en idag och en på fredag. Så det blev till att kolla på TV igår och idag för att se om de lyckades rycka upp sig och inte hamna i nån dålig svacka. Och det gjorde de! Igår var det lite knackigt nu och då men de lyckades ro hem det ganska tryggt tillslut. Idag spelade de skiten ur Pistons, som vann över Lakers i finalen 2004. Tyvärr var inte "bänken" (dvs spelarna som inte är förstafemman) alls lika bra som igår, igår var de verkligen på topp, men de fick ihop det tillslut. Tyvärr var det nog "min" spelare som var sämst. :P Hopplös han kan vara då!!! Men kommentatorerna påpekade ändå att Lakers bänk är helt klart den bästa, alla spelare dom har skulle lätt passa i förstafemman hos de flesta anda NBAlagen. Undra om det känns bra eller dåligt för bänkspelarna? Större stjärnor i ett annat lag, eller spela med mästarna och lära sig från dem?

Kobe storspelade som vanligt, 33 poäng idag igen, utav 108. Det är helt sjukt hur han alltid kan sätta så mycket. Han ÄR en tredjedel av deras lag. Förr var det ännu värre. En match för flera år sedan satte han 81 poäng. Det är mer än vad ett helt lag får på en dålig match. Det är sjukt! Han anses vara en av de absolut bästa basketspelarna någonsin, om inte DEN bästa, och att se honom i storform är faktiskt riktigt härligt. Jag beundrar alla som är så jäkla skickliga, målmedvetna, självsäkra och ja allt som behövs för att vara världsbäst på det man gör.

Efter matchen idag intervjuades han, de frågade vad som fick honom att gå ut så stenhårt och målmedvetet på kvällens match. Det tog inte ens en millisekund innan han svarade "2004". Och fick sedan i följdfrågorna förklara att jo, känslan från när Pistons slog dem i finalen 2004 sitter kvar så stenhårt än, att det finns inget annat i huvudet hos honom än att slå dom från början till slut. Men det är väl sånt tänk man behöver, om man ska vara så bra som honom.

Och jag måste säga att jag är glad att jag INTE är NBAspelare och måste möta honom. För när han drar igång GÅR det inte att stoppa honom. Måste kännas sjukt hopplöst. :P

Nåja. Shout outs till Kobe Bryant idag! Han har min fulla respekt!


Kommentarer
Postat av: Matilda

Nu är jag läskigt snabb igen haha, varför blev du glad av det haha, hade dui också reagerat över hans inlägg?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback