Hjärnkoll

Det KAN vara kul att plugga hjärna!!! :D
Har invigt min fina bok jag köpte från Frida till den här kursen... ;) The human brain coloring book! Kan det bli bättre? Skoj är det i alla fall. :)

 

Idag började vecka 2 i helveteskursen. Det är labvecka där labar ska göras och projekt presenteras muntligt på fredag och lämnas in skriftligt på tisdag, med möjligheten att lämna in ett utkast fram till måndag. Puh. Hamnade i en överlag bra grupp tror jag, och fick ett bra ämne eftersom vi lyckades bli klara med labandet idag. Hurra! Vi undersöker ögon-preferens och om det kan korreleras med hur bra ett öga är också. Typ. Vet inte om det är intressant men lite roligt känns det ändå. Roligt är också nog framförallt lukttesterna vi får göra i andras labar. Vanliga dofter som bara kopplar in luktsinnet kan vi inte avgöra om vi känt lukten med höger eller vänster hjärnhalva. Däremot kan vi det om trigeminusnerven också triggas, vilket den gör för vissa dofter (som ammoniak). Det är rätt coolt ändå!

Fick även tillbaka kommentarer på utkastet av sammafattningen från förra veckans presentation. Blev ganska så väldigt chockad när första kommentaren består av beröm för en utmärkt inledning. Övriga kommentarer var några slarvfel, någon ändrig där vi var för vaga, och sen två ställen där vi kanske var för svart-vita i vårat sätt att uttrycka oss. Sen i sammanfattande kommentarerna så påpekade han igen att det var en bra sammanfattning. Wow. Jag var i chock! Ska bli intressant att se om betyget på den nu när den är tillfixad blir bra eller om han bara var snäll. Haha.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback