Dian Fossey- Gorillornas Jane Goodall

När jag var på myrorna tidigare i sommar med min mor och några av hennes väninnor hittade jag en bok för 20:- som kändes helt klart värd pengarna. "Kvinna i dommarnas land" och handlar om Dian Fossey som på 60-talet åkte till Kongo för att studera bergsgorillor, lite som gorillornas Jane Goodall. Hon mördades 1985 och det här är boken om hennes liv, skriven någon gång way back when sådär.

Jane Goodall vet jag ganska mycket om. Jag har träffat henne en gång, hört henne tala två gånger och beundrar henne av hela min själ. Men Dian Fossey vet jag inte mycket om alls, tyvärr. Jag känner självklart till henne, hennes arbete med bergsgorillorna och att hon blev mördad, men inte så mycket mer.

Boken är väl egentligen lite sisådär, men samtidigt hur intressant som helst och jag längtar efter att få läsa mer. Något som inte brukar ske när det gäller böcker och mig. Inte numera i alla fall.

Så nu måste jag gå o lägga mig o läsa en sväng så jag hinner med något kapitel i alla fall innan jag måste sova. Imorgon måste jag vara i tid till parken eftersom jag ska ha hand om en praktikant! :O

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback