Många goda djurnyheter!

Det har varit en del goda djurnyheter nu det senaste! Så jag tänkte dela med mig lite eftersom de är rätt så stora nyheter! :)

Först och främst har Nordens Ark fått amurleopardbebisar! Deras relativt nya amurleopardpar fick ungar ett par veckor sen och det är minsann en supernyhet! Det är första gången ungar föds i Sverige och dessutom är amurleoparden en av världens mest hotade däggdjur, troligtvis finns bara drygt 30 stycken kvar i det vilda, och har vi rejäl otur är det bara 7 av dem som är honor. Så födseln på Nordens Ark är superviktig och superrolig! :)

Sen har de även ett relativt nytt par med röda pandor som även de fått ungar. Röd panda är ganska svår att få ungar på i djurpark, men Nordens Ark har lyckats förut med sitt förra par, och nu även med det nya paret vilket tyder på att de nog gör ganska många rätt gällande pandorna. Superskoj även det! :)

Den sista nyheten kommer från Mongoliet, där ett internationellt forskningsteam jobbar med vilda snöleoparder, och de har för första gången någonsin hittat snöleopardungar i två olika lyor! Helt fantastiskt! De är väldigt svåra att spåra och se i det vilda och man vet väldigt lite om snöleoparder. Det här är jättestort även det! :)

Mer info kan ni hitta på Nordens Arks nyhetssida (eller följ dem på facebook vettja)
http://www.nordensark.se/nyheter/
 
Nordens Arks snöleopardhane

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback