Joggpremiär

Jag gjorde som så många andra redan gjort och laddade hem appen C25K som ska ta en från couch to 5k. :P Den finns i gratisversion (vilket är vad jag har) och tanken är att man ska kunna gå från otränad till att springa 5 kilometer på 3 pass i veckan i 8 veckor. Idag åkte jag ut till Tinnerö och körde det första passet.

Måste säga att det var sjukt pedagogiskt. För det var riktigt enkelt såhär i början och man fick mer energi än vad det tog. Med appen går man i 5 min, sen springer man 60s, går 90s, springer 60s, går 90s osv i 20 min, sen 5 min avskrittning höll jag på att skriva... :P Jag tog dock 5 min extra jogg på slutet för jag hade lite för mycket energi kvar, och det kändes helt ok att göra det eftersom jag dessutom inte riktigt är i soffstadiet. Gick 5 min extra innan också, och efter. Totalt blev min runda 45 min och 5 km.

Riktigt gött var det och jag lyckades tvinga mig till lågt tempo i joggandet och ja. Kändes bra! Ska jag försöka hålla igång det här och att den långsamma upptrappen faktiskt kan hjälpa hälsenor o sånt att hänga med....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback