Redo!

Efter två dagar på Parken Zoo med planering inför exjobbet är jag mer eller mindre redo att sätta igång med pilotstudierna. Det är lite blandade känslor: lite lätt overkligt, läskigt, jobbigt, skittrist men mest bara så jäkla roligt! Min handledare är inspirerad vilket gör mig än mer inspirerad! Gött! Vet inte riktigt när jag ska dra igång med piloten, men jag kommer köra igång så smått nu i maj i alla fall så att jag hinner få in data från början av säsongen innan det blir högsäsong också. Kul kul kul!

Vi fick en hel del tid till att bara hänga i parken vilket var roligt. Få lära känna inte bara parken utan lite utav djuren också. Det finns väldigt många fina djur och spännande arter. Något jag gillar är såklart bevarandetänket, att det är ett tydligt syfte för parken. Så om ni gillar djurparker och har vägarna förbi Eskilstuna och inte har något bättre för er så kika in vettja! (Kolla först om jag är där, så att man kan säga hej.. ;) )

Mina nya favoriter blev en art jag inte ska jobba med, men som ska bo brevid "min" ena art så jag kommer få kika mycket på dem ändå. ;) De var så himla charmiga och började genom att bli superintresserade av mitt lila paraply, sen föll jag! ;) Så himla söta och har världens coolaste stortår! Och så knorrar dom så sött att man nästan dör lite.

Rödbukad lemurJag ska vara inne på Lilla Zoo ca hälften av min tid, men där tog jag mest bara bilder på hur det såg ut, och inte på djuren. Så det får bli en närmare presentation av dem senare. Men det blir får, getter och alpackor där. Kommer bli intressant men nog ganska svårt där inne då det är jäkligt mycket att hålla ordning på. Tror dock att man löser det när man kommer in i det. Brukar bli så i alla fall. :) Vi har i alla fall kommit på några förenklingar av metoden redan som inte tar bort för mycket information.

Den andra delen av mitt projekt ska göras på Drillerna. En medelstor apa av typ babiansize som är en av afrikas mest hotade apor och som lever i en ganska begränsad del av östra Afrika. Dom är riktigt fina tycker jag, och häftiga då det är en enorm skillnad på honor och hanar.

Här ser ni fina hanen


Och ena honan, så söt så söt! :)


Jag ska alltså göra beteendestudier både på drillerna och inne på Lilla Zoo. Inget hands on med aporna alltså så ni som inte tycker att beteendestudier är roligt behöver inte bli avis. ;) Inne på Lilla Zoo är det ju dock domesticerade, tama, djur. Så där får man (alltså alla som kommer dit) gosa desto mer! :)

Måste bara avsluta med en bild på en spindelapa, som hade så sjukt skön stil. En perfekt "angst-pose". ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback